Noctua har ännu en gång försenat lanseringen av vad man kallar nästa generations 140 millimeters fläkt. Detta då den nuvarande prototypen riskerar att drabbas av kritisk deformation enligt Noctua själva

Den som suttit och väntat på nästa generations 140 millimeters fläkt från Noctua har väntat i upp till nio år nu. Fläkten är fortfarande på väg men lanseringen har nu skjutits upp efter att Noctua sprungit på ett potentiellt katastrofalt problem sent i fläktens teststadie.

Ramen för denna uppföljare till fläkten NF-A14 använder sig av materialet Sterrox LCP. Något man hoppades skulle minska riskerna för deformation. Dock har Noctuas tester visat att medans materialet gör ramen mindre benägen att kränga och byta form under press finns det fortfarande en risk för det.

Detta skulle vanligtvis inte vara något större problem. Dock är avståndet mellan toppen av fläktbladen och själva ramen på dessa fläktar endast 0,7 millimeter stort. En skillnad på några tiondelar av en millimeter skulle inte vara några problem hos vanliga fläktar. Däremot kan det ställa till med problem när det rör sig om så små marginaler och tillverkaren vill inte ta risken att starta massproduktion av den nya fläkten just nu.

Fläkten har nu ett lanseringsfönster under 2024 års andra kvartal. Huruvida fläkten kommer vara värd den långa väntan som flera gånger förlängts återstår att se. Det står dock klart att Noctua tar sin produktutveckling på största allvar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments