Bilder på vad som kan vara Noctua och Asus RTX 3070 de två företagen skapat tillsammans har nu börjat spridas av en säljrepresentant för Asus i Vietnam.

Under augusti månad hittades bevis för att Asus och Noctua hade ingått samarbete för att utveckla en ny kylare för en Geforce RTX 3070-modell. Det handlade om en registrering hos EEC där Noctuas namn nämndes i produktnamnet för en kommande grafikkortsmodell. Efter dess har det dock varit tyst kring samarbetet.

Nu har vi dock fått en uppsättning bilder som delats hos den vietnamesiska Facebook-sidan för Asus ROG. Bilder som ger oss en bättre koll på vad de två företagen lyckats knåpa ihop genom sitt samarbete.

Bilderna visar en rejält tilltagen kylarlösning som tar upp hela fyra expansionsplatser. Detta tillsammans med två Noctua NF-A12x25 som integrerats i riggen för att stå för luftflödet. Rent utseendemässigt har man inte gått till extrem nivå utan håller sig på den mer diskreta och mindre pråliga stil Noctua haft genom åren. Det vill säga en till synes total avsaknad av RGB-belysning och dylikt.

Av bilderna att döma drivs enheten av två 8-pin kontakter och erbjuder tre DisplayPort och två HDMI-portar. Enligt Facebook-sidan ska kortet snart börja säljas med en prislapp på cirka 26 miljoner Dong vilket blir omkring 10 000 svenska kronor. Huruvida denna modell hittar sin väg till Sverige eller om samarbetet kommer fortsätta med ytterligare grafikkort utrustade med Noctua-kylning är något som i dagsläget är obekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments