Värmespridaren på AMD:s senaste processorer har en minst sagt udda form och Noctua oroar sig för kylpastaspill. Därför introducerar företaget nu NA-TPG1 som ska skydda omkringliggande delar på AM5-moderkort från just rinnande kylpasta.

När AMD avtäckte sina processorer ur Ryzen 7000-serien var det många som påpekade den något udda formen hos processorernas värmespridare. Tydligen är det inte bara konsumenter som lagt märke till till värmespridaren. Företaget Noctua som är ett av de mer kända när det kommer till processorkylare har också höjt ögonbrynen åt värmespridaren.

När processorkylare monteras ovanpå AMD:s senaste processorer finns det en risk att överflödig kylpasta pressas ut över kanterna på värmespridaren. Kylpastan kan sedan samlas inuti de små vikarna i värmespridaren och riskerar att bli svår att få bort. Noctua känner att detta kan bli tillräckligt irriterande att man nu presenterar en slags haklapp för kylpasta.

Plastbiten som går under namnet NA-TPG1 är gjord i polykarbonat och är utformad på ett sätt som ska ge en tät förslutning runt kanterna på värmespridaren. Plastbiten monteras sist av allt och ligger ovanpå själva monteringssatsen på moderkorten. På så vis kan man se det som att den utökar kanterna på värmespridaren för att fånga upp kylpasta som kan komma att pressas ut från undersidan av processorkylaren.

Huruvida förlupen kylpasta i trånga utrymmen kommer visa sig vara ett faktiskt problem med AMD:s Ryzen 7000-serie av processorer återstår att se. Noctuas lösning kommer däremot finnas tillgänglig med en prislapp på runt 100 kronor för den som inte vill chansa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments