Två renderade bilder på vad som sägs vara Nvidias kommande beräkningskort H100 har nu börjar cirkulera online. Detta kan då vara de första bilderna vi får se på produkter som baseras på Nvidias arkitektur Hopper.

Senare idag förväntas Nvidia avtäcka sin nya arkitektur vid namn Hopper i samband med GTC 2022. Detta lär då bli nästa arkitektur för beräkningskort och dylika produkter. Renderade bilder på just ett sådant kort kallat H100 ska nu spridas online.

H100 kommer att bygga runt grafikprocessorn GH100 som byggs på TSMC:s tillverkningsprocess på fem nanometer. Den sägs bli den första enheten från Nvidia som bygga runt två olika GPCs. Sex GPCs kommer med de sedvanliga streammultiprocessorerna (SM) vi sett hos Nvidias grafikkort och de övriga kommer att erbjuda de mer beräkningsinriktade komponenterna. Bland annat specialiserade Tensor-kärnor. Totalt sägs det finnas 144 streammultiprocessorer på kretsen.

Av de ovanstående bilderna att döma är H100 en minst sagt redig pjäs. Inte helt förvånansvärt med tanke på dess ändamål. Till exempel ryktas minnet tas hand om ett 6 144-bit HBM3-gränssnitt. Något som bara det pekar mot vad det är för en slags produkt som kan vara på väg.

Bildernas äkthet behöver vi inte vänta länge på att få bekräftad eller avfärdad. Nvidia förväntas som tidigare nämnt avtäcka H100 och arkitekturen Hopper i samband med GTC 2022 som kan ses live idag klockan 16:00 svensk tid via Nvidias hemsida och Youtube.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments