Adobe Flash kommer inom snar framtid nå vägens ände vilket betyder att tusentals skulle riskera att försvinna för evigt om det inte vore för BlueMaximas emulator Flashpoint som siktar på att hålla kvar denna bit av historia från 2000-talet.

Att slutet för Adobe Flash är nära har varit uppenbart under en längre tid. Flash kommer officiellt stängas ned vid slutet av år 2020, något som innebär att tusentals speltitlar som var omåttligt populära under 2000-talet kommer att försvinna från internet.

Dock finns det ännu hopp för den som älskar sina Flash-spel. BlueMaxima har utvecklat en emulator för just Adobe Flash-spel. I skrivande stund har över 36 000 titlar lagts till i listan över tillgängliga spel som kan köras via emulatorn.

Vanligtvis laddas Flash-spel ned medans användare spelar. Däremot kommer Flashpoint med valet att ladda ned och lagra alla speltitlar lokalt. Dock kräver det spelbibliotek som finns tillgängligt via emulatorn i dagsläget 288 gigabyte lagringsutrymme.

Det är inte exklusivt speltitlar som har blivit preserverade tack vare Flashpoint. Även animerade kortfilmer och dylikt från internets förflutna finns här att ta del av. Den som känner sig manad kan läsa igenom den fullständiga listan över det innehåll som bevarats och finns tillgängligt via emulatorn på BlueMaximas hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid