Amazon Snowmobile är en ny tjänst för att hjälpa företag flytta stora mängder data. 100 petabyte data ska kunna fraktas med hjälp av långtradare.

Amazon har en lösning på problemet att flytta stora mängder data. Snowmobile är en tjänst som går ut på att en långtradare med en längd på 14 meter ska frakta upp till 100 petabyte (PB) data åt företag som behöver flytta eller säkerhetskopiera sin lagrade data.

Snomobile är en lösning för företag med enorma mängder data. Som för den delen inte vill behöva förlita sig på en internetuppkoppling och traditionell molnbaserad lagring. Vilket kan pressa bandbredden till bristningsgränsen när mängden data blirstor nog.

yto2ontzoji6imlkijtpojeznjq2otg7czoxoij3ijtpojmymda7czoxoijoijtpojmymda7czoxoijjijtpoja7czoxoijzijtpoja7czoxoijrijtzojqwoiixyju5yzvlowiwyzu3ymi5nwe4ogixnmi2nda3m2jlogrlogqxmdqzijt9

Amazon Snowmobile fungerar på så sätt att långtradaren dyker upp och kopplar upp sig mot företagets nätverk. Där blir den igenkänd som en form av lokal lagringsenhet. I bästa fall så kan Snowmobile fyllas med data på cirka 10 dagar. Något som skulle ta över 20 år med en uppkoppling med en hastighet på 1 Gbps.

Långtradaren, som kan ses som ett gigantiskt vattentätt och väderskyddat USB-minne, fraktar sedan all denna data till ett datacenter. All data som överförs till Amazon Snowmobile krypteras även på samma gång och långtradaren har också videoövervakning. Allt för att göra fraktandet av data så smidig och säker som möjligt. Med andra ord en fysisk variant av traditionell molnlagring. Vad tjänsten kostar är oklart.

Svenska Hårddiskguiden

Lägsta pris på Prisjakt.nu

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Anton KarmehedFantomen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fantomen
Medlem
Fantomen

Vore kul veta vad de har för överföringshastighet och gränssnitt.

Anton Karmehed
Admin

Precis mina tankar Fantomen! ^^ Måste vara rätt rejäla doningar. Troligtvis någon form av aggregation för att nå de sjuka överföringshastigheterna.

Medlem

Häftigt