När AMD lanserade andra generationens Ryzen-processorer var det tillsammans med styrkretsen X470 som senare under året kommer att få sällskap av B450.

AMD förbereder styrkretsen B450, denna siktar in sig på mellansegmentet och ska vara ett mer plånboksvänligt alternativ till X470 som lanserades i samband med andra generationens Ryzen-processorer.

Trots att AMD:s senaste processorer och moderkort har bakåtkompatibilitet med den äldre generationen är det några nyheter som hittat även till det kommande mellansegmentet.

Medans B450 kommer att behålla samma antal USB 3.1 Gen 2, USB 3.1 Gen 1 och SATA 3-portar har AMD gett den kommande styrkretsen egenskaper som tidigare hittats hos X470 och X399. Detta i form av stöd för NVMe-lagringsenheter i RAID och AMD StoreMI. Användare av den kommande styrkretsen kommer även att kunna inaktivera specifika USB-portar på moderkortet.

Moderkort med styrkretsen B450 (och X470) får även stöd för Extended Frequency Range (XFR) 2 Enhanced. Exakt vad denna funktion är eller hur den skiljer sig från vanliga XFR 2 framgår inte i de bilder som släppts.

Vi ser även att AMD listat B450 som kompatibelt med tekniken Precision Boost Overdrive samt öppet för överklockning.

Än så länge finns det inga exakta lanseringsdatum för moderkort med den kommande styrkretsen. Däremot har tidigare läckta produktplaner pekat på att lanseringen B450 kommer att inträffa under juli månad. Medans AMD:s styrkrets Z490 förväntas lanseras månaden innan.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid