Via Twitter har nu AMD bekräftat att  Radeon Instinct beräkningskort baserade Vega och 7 nanometers tillverkningsteknik just nu genomgår tester i företagets lokaler.

AMD förbereder en ny uppsättning produkter baserade på grafikarkitekturen Vega. Dessa ska ta steget från 14 nanometers tillverkningsteknik ner till 7 nanometer.

Via sin Twitter har nu företaget bekräftat att beräkningskort i form av Radeon Instinct som bygger på denna 7 nanometers Vega-arkitektur i skrivande stund genomgår tester.

Att produkter genomgår tester betyder dock inte att en storskalig lansering är att vänta inom kort. AMD har inte bekräftat några siffror på hur väl tillverkningen går eller om några andra tillverkningsproblem återstår att ta hand om.

Steget ned från 14 till 7 nanometer kan resultera i högre klockfrekvenser och/eller lägre strömförbrukning. Det är dock oklart om denna nya tillverkningsteknik kommer att användas på AMD:s RX Vega-grafikkort för konsumenter.

Annons

Resultaten från de tester som just nu pågår kan komma att bli en avgörande faktor i den frågan. Men så som det ser ut just nu finns det inga bekräftade uppgifter på en uppfräschad RX Vega-serie baserad på 7 nanometer.

Test: AMD Radeon Vega 64 och Vega 56 – Två heta prestandagrafikkort

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Ett fläktlöst grafikkort som på bilden säger mest blaha e bara ett tidigt test i deras lab , (men i denna svenska vi alla älskar AMD så e det väl härligt med en ytterligare nyhet kanske) Fast man kan ju önska att dom kom med nåt trevligt denna gång för inget än så länge är så överväldigande direkt.(trevligt med ryzen att dom klarar med dubbla antal kärnor vara bättre i multitrådat åtminstånde Heja på (blev besviken på ryzen inte processorn men plattformen som helhet 16pci-e e det ett skämt så otroligt oframtisdsäkert som det e mest ett skämt.) Men threadripper… Läs hela »

Oden
Gäst
Oden

Radeon Instinct brukar vara fläktlösa och ser ut som detta i produktion.
Dessa är avsedda för rack servrar och där sitter fläktar längst bak eller längst fram och drar luften rakt igenom hela racket,.
Varken cpu eller GPU har fläktar i sånna servrar.
Här kan du se när linus bygger en sådan server.
https://www.youtube.com/watch?v=tXjvoNta_1Y