En ny rapport hävdar att den kommande grafikarkitekturen AMD Navi inte kommer att lanseras under sommaren, utan istället kommer att se dagens ljus någon gång under oktober månad.

Många diskussioner har hållits kring AMD:s kommande grafikarkitektur Navi. I dagsläget är det inte bekräftat i vilka prestandasegment arkitekturen kommer att dyka upp, även dess lanseringsdatum försätter vara en gåta.

Det har spekulerats mycket i att lanseringen kommer att ske någon gång i mitten av 2019. Omkring samma tid som Computex 2019 hålls, vilket är tidigt under juni månad. En ny rapport hävdar dock att en lansering inte är att vänta innan årets fjärde kvartal, mer specifikt oktober månad.

Annons

En redan överansträngd process?

Det är hemsidan Cowcotland som hävdar sig ha fått den nya tidsplanen från industrikällor som inte nämns vid namn. Hemsidan Techpowerup spekulerar i att en anledning till denna påstådda försening kan vara tillgång till fabriker som kan tillverka produkter på 7 nanometers (nm) tillverkningsteknik.

AMD förlitar sig helt på TSMC för deras 7 nm-baserade produkter. Dessa inkluderar processorer baserade på arkitekturen Zen 2. Till exempel andra generationens Epyc-processorer och tredje generationens Ryzen-modeller. Även AMD:s senaste grafikkortslansering Radeon VII bygger på den nya tillverkningsprocessen.

Vi rekommenderar att denna information tas med en nypa salt då uppgifterna inte har bekräftats av AMD själva. I dagsläget är de flesta detaljer kring AMD Navi fortsatt okända, det återstår helt enkelt att se när arkitekturen kommer att se dagens ljus och vilka marknadssegment som AMD kommer att sikta in sig på.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Hoppas verkligen inte detta stämmer. AMD behöver en lyckad Navi launch så fort som möjligt. Radeon VII visade sig vara en liten besvikelse så de behöver någonting nytt och det fort.

JB
Medlem
JB

Förutom kylarlösningen – återigen – så motsvarade Radeon VII rimligt ställda förväntningar. Förhoppningsvis kommer det att komma tredjepartskort från partners där problemet med anliggningen mot själva GPUn är löst, detta så att kylpasta kan användas (istf thermal pad). Kommer detta, då kan Navi vänta, då har Amd ett starkt kort på marknaden. Jag har lite svårt att förstå hur det kommer sig att man inte gjort detta bättre. En annan sak jag inte riktigt kan förstå, det är varför inte tillverkarna av vattenblock ingår i partnerskapet. Hade så varit kunde man köpt ett kort med bästa lösningen och även sluppit… Läs hela »