Apple har nu avtäckt ännu ett steg i prestandahierarkin för sin M1-familj. Den nya kretsen går under namnet M1 Ultra och tar två M1 Max-kretsar och slår samman dessa i ett och samma paket.

Apple nöjde sig inte med M1 Max som deras flaggskeppskrets. Nu har företaget visat upp sin senaste krets vid namn M1 Ultra. En krets som enkelt kan beskrivas som två M1 Max som slagits samman för att dubblera specifikationerna.

Apples M1 Max-krets har en egenskap som det inte har pratats om tidigare. Det handlar om en specialdesignad brygga kallad UltraFusion som låter Apple sätta två M1 Max-kretsar bredvid varandra för att skapa sitt nya flaggskepp M1 Ultra. Den fysiska bryggan Apple inte pratat om tidigare ska även innebära att M1 Ultra identifieras som en enda krets av mjukvaror.

M1 Ultra kommer med totalt 20 processorkärnor varav 16 kärnor är högpresterande och de sista fyra är mer energieffektiva kärnor. Då det tekniskt sett är två M1 Max i ett och samma paket ser vi här 64 kärnor hos grafikdelen. Detta innebär också stöd för upp till 128 gigabyte enhetligt minne och en dubbleras minnesbandbredd som nu når upp till 800 GB/s.

Denna nya krets med sina 114 miljarder transistorer kommer att leva i den nya datorn kallad Mac Studio som lanseras den 18 mars.

Mac Studio erbjuder ny formfaktor och nya M1 Ultra

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid