Apple har bekräftat att man sänker prestandan hos äldre Iphone-modeller, detta har nu lett till att företaget stäms från flera håll.

Under förra veckan uppdagades det att Apple medvetet sänker prestandan hos äldre Iphone-modeller.
Detta bekräftade företaget efter att både Reddit-användare och Geekbench-grundaren John Poole utfört tester i just Geekbench för att bevisa att dessa anklagelser inte bara är slagord för den som argumenterar mot användandet av Apple-produkter. Utan att det faktiskt är verklighet.

Till sitt försvar hävdade Apple att anledningarna bakom denna prestandasänkning varit rättfärdigare. Då litiumjonbatterierna i telefonerna slits med tiden så klarar dessa till slut inte längre av att förse komponenterna i telefonerna med den ström som behövs för att driva komponenternas ursprungliga klockfrekvenser.

Därför har då Apple metodiskt sänkt klockfrekvenserna med hjälp av mjukvaruuppdateringar. Detta för att motverka att telefonerna stängs av utan förvarning när belastningen blir för hög för batteriet att hantera.

Apple för ett flertal stämningar mot sig

Efter Apples bekräftelse så har nu stämningsansökningar mot företaget lämnats in på flera håll i USA.

Den första stämningsansökan lämnades in i Kalifornien, i ansökan var ett av kraven att Apple ska sluta sänka prestandan hos Iphones samt erbjuda kompensation för kunder som drabbats.

En andra ansökan som inkluderar användare i Ohio, Indiana samt North Carolina har även lämnats in. I denna ansökan nämns det hur Apple har använt sig av ”omoraliska, oetiska och vilseledande taktiker för att sänka prestandan hos sina enheter”.

Även om Apples avsikter kan ses som goda så pekar denna stämningsansökan ut att företaget varit väldigt hemlighetsfulla med denna funktion i sina telefoner. Detta bekräftades trots allt inte av Apple förrän de tidigare nämnda testerna utfördes och fick uppmärksamhet.

Vid skrivande stund har Apple inte gett något svar på stämningsansökningarna. Men i samma veva som man bekräftade att äldre Iphone-modeller mycket riktigt får sin prestanda påverkad så nämnde man även att detta inte är något som kommer att försvinna från nuvarande eller framtida Iphone-modeller.

Apple erkänner att man sänker prestandan hos äldre Iphones

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid