Under Asus event i samband med CES 2021 avtäcktes den bärbara 2-i-1-datorn Flow X13 samt den slimmade externa grafikdosan XG Mobile som huserar ett Geforce RTX 3080 på insidan.

Det finns gott om bärbara datorer med en formfaktor som tillåter att enheten extraknäcker som en surfplatta. Asus är en av tillverkarna med denna typ av datorer och nu har den senaste varianten Flow X13 tagit klivet till den allra senaste hårdvaran. Tillverkaren tog även tillfället i akt att avtäcka XG Mobile. En extern grafikdocka med ett Geforce RTX 3080 på insidan och ett fotavtryck märkbart mindre än tidigare lösningar.

Den bärbara datorn mäter in på endast 15,8 millimeter i tjocklek. Dess landar på 1,3 kg och enligt Asus ska batteriet erbjuda upp till 10 timmar att videouppspelning. Sett till hårdvaran på insidan kommer Asus erbjuda upp till en åttakärnig AMD Ryzen 9 5980HX tillsammans med ett Geforce GTX 1650. När det kommer till datorns bildskärm kommer det vara möjligt att välja mellan två olika: en med 120 Hz uppdateringsfrekvens eller en med 4K UHD-upplösning.

Asus presenterade även en ny extern grafikdocka kallad XG Mobile. Här har Asus lyckats krympa den totala formfaktorn ganska väsentligt jämfört med tidigare externa grafiklösningar som funnits tillgängliga. Inuti enheten döljs ett Geforce RTX 3080 som kommunicerar med datorn genom ett egenutvecklat PCI Express 3.0 x8-gränssnitt. I grafikdockan har Asus även implementerat en USB 3.2 Gen 2 som förser dockan med extra anslutningsmöjligheter.

Detta externa Geforce RTX 3080 i XG Mobile samt Flow X13 kan båda få sin strömförsörjning från en och samma källa. Asus har integrerat ett nätaggregat på 280 W inuti XG Mobile som enligt Asus ska vara tillräckligt för att driva båda enheter samtidigt utan något krav på ytterligare externa nätdosor eller dylikt.

Asus pressmeddelande nämner inte något pris vi kan förvänta oss Flow X13 att börja på. Inte heller någon prislapp för XG Mobile har bekräftats. Däremot kommer de två produkterna bli tillgängliga i Norden under årets första kvartal.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid