Postnord och Tullverket har spikat att man ska lägga avgift på alla paket importerade utanför EU och från Kina. Svenska e-handlaren Hobbex ger sin syn på den nya hårdare hanteringen.

Det var i slutet på förra veckan som Postnord bekräftade att man inom en snar framtid kommer att se över alla paket som importeras från länder utanför EU – oavsett värde och kostnad. Beslutet betyder att alla produkter, även de värda under 200 kronor, kommer att få tillagd svensk moms. Samtidigt kommer även varje paket att erläggas en hanteringsavgift som baseras på det extrajobb Postnord behöver lägga på att momskontrollera varje försändelse. Medan beslutet kommer att påverka alla paket utanför EU:s gränser har diskussionerna centrerats kring paket från Kina som står för den absoluta majoriteten av produktimporter utanför EU, inte minst på billiga produkter som elektroniktillbehör.

Snabbfakta om förtullning av paket:

Alla varor som skickas till Sverige från ett land utanför EU, även från de länder som räknas som EU:s skatteområden eller punktskatteområden, ska momsbeskattas av kunden enligt Svensk lag. Ansvaret ligger i grunden hos dig som konsument men Tullen har nu bestämt att alla paket som importeras från icke EU-länder ska förtullas av Postnord. Tidigare har Postnord ofta låtit ansvaret för mindre värdefulla produkter och paket ligga på konsumenten själv, nu kommer alla paket oavsett värde att kontrolleras, momsbeskattas och få en extra hanteringsavgift som kostnadspåslag.

Värt att notera är att alla Svenska speditörer tar ut en avgift för att sköta förtullningen av paket, exempelvis tar UPS ut en administrativ avgift på 184 kronor per försändelse vid tull- och momshantering.

Postnord har ännu inte spikat exakt vad hanteringsavgiften kommer att landa på men har bekräftat att den beräknade arbetskostnaden är 125 kronor per paket. Postnord har påpekat att man inte bestämt hur man ska göra med avgiften för mindre värdefulla produkter och försändelser där en avgift på 125 kronor skulle kunna innebära en mångdubblering i kostnad för konsument. Detta ska samtidigt vara spikat i ett förslag till Tullverket innan den 1 mars 2018 och efter detta väntas de nya reglerna införas så fort som möjligt. Beslutet har tagits emot med öppna armar från många svenska återförsäljare och svenska e-handlaren Hobbex är en aktör som ser positivt på Postnord och Tullverkets nya riktlinjer.

– Ett rimligt beslut sett ur svenska ögon. Spelreglerna ändras och istället för konkurrens i Kina flyttar man hem den. Svenska aktörer kommer kunna ta upp kampen med Kina om den inhemska marknaden. Som helhet gynnar det svensk e-handel och ger andra förutsättningar för tillväxt inom Sverige samt bra ur ett miljöperspektiv. Dock ska man komma ihåg: konkurrens försvinner inte. Tidigare har vi importerat konkurrens och i förlängningen även prispress. Nu kommer vi istället att skapa den själva. Sverige, konsumenten och många företag kommer att gynnas av detta totalt sett. Därmed inte sagt att en del företag inte kommer få det fortsatt tufft, kommenterar Tobias Bjurhall, Hobbex marknads- och affärsutvecklingschef, till NordicHardware.

Större volymer på låga prispunkter hos svenska återförsäljare

Beslutet kommer alltså att påverka både svenska privatkonsumenter och svenska e-handlare på flera sätt. I en konversation med NordicHardware utvecklar Tobias Bjurhall hur beslutet sannolikt ger större volymer på produkter i lägre prispunkter hos Svenska återförsäljare. Särskilt inom konsumentelektronik där svenska konsumenter inte kommer ha samma vinning av att direktimportera från Kina.

På lite längre sikt tror jag att vi kommer kunna se lägre priser i Sverige.

Känslorna bland svenska konsumenter och NordicHardwares läsare har varit blandat sedan Postnords uttalande. Vissa konsumenter är besvikna att man nu inte kan göra lika fina kap från Kina som tidigare, medan andra pekat på en naturlig och nyttig utveckling för svensk e-handel. Även Hobbex är införstådda med att många svenskar jagar låga priser och även om Tobias Bjurhall kan relatera till frustrationen hos vissa konsumenter tror han på en långsiktig positiv effekt även för kunder.

– Förstår att många konsumenter jagar pris. På lite längre sikt tror jag att vi kommer kunna se lägre priser i Sverige. En växande svensk e-handel kommer öka konkurrensen på den inhemska marknaden vilket i förlängningen alltid leder till lägre priser. Den stora vinnaren? Konsumenten som kan köpa bättre produkter till lägre priser.

Ett återkommande inslag i debatten om Kina-import är att även våra svenska e-handlare köper och säljer mycket produkter skeppade från Kina. Ett faktum som Hobbex inte hymlar med men också menar att det inte går att jämföra rakt av.

– Ja och det är helt riktigt. Vi har dock helt andra krav på t.ex. kvalitetskontroll i Sverige. Man importerar inte vad som helst och säljer. Ett exempel är CE-märkning som inte är en garanti när man handlar produkter från Kina.

Hanteringsavgiften ska gynna svenskt näringsliv

Hobbex har själva svårt att sätta en exakt siffra på hur mycket Kina-import påverkar företagets egen omsättning. Man menar att det garanterat har inverkan, mer i vissa kategorier av produkter men samtidigt nästan ingen i andra. På det stora hela ska det inte vara en särskilt stor påverkan för helhetsomsättningen.

Vi avslutar med en direkt fråga kring diskussionen om hanteringsavgift på billigare varor där i teorin ett mobilskal för 30 kronor skulle kunna få både moms och en extra avgift på upp till 125 kronor (om Postnord tog ut full arbetskostnad på varje paket). En fråga som enligt Tobias Bjurhall inte är alldels lätt att svara på och beror på ens personliga synsätt.

– Svår fråga. Förstår om vissa konsumenter hellre ser en trappa eller procentsats så dem kan fortsätta köpa billiga produkter. Personligen gillar jag att gynna svenskt näringsliv så för mig får inte hanteringsavgiften vara så låg att det inte ger effekt.

Tullverket har gett Postnord en tidsfrist till 1 mars 2018 att lämna in ett färdigt förslag på hanteringsavgifter för importerade Kina-paket. Det är i skrivande stund oklart vad avgiften alltså landar på exakt men redan idag tar Postnord ut 125 kronor plus moms på paket man behandlat. Detta hittills dock bara på paket med ett värde över 200 kronor. Noterbart är att Postnord i Danmark, enligt uppgifter till ehandel.se, tar ut en administrationsavgift på närmare 200 kronor för alla paket med ett värde över 100 svenska kronor. Importen av produkter till Danmark från Kina sägs också vara betydligt mindre än den till Sverige.

Avgift på alla paket från Kina
Vad tycker du om Postnords kommande avgifter, är det positivt i det stora hela även för konsumenter?

Postnord – ”Det blir avgift på alla Kina-paket oavsett värde”

Annons

52
Leave a Reply

Please Login to comment
32 Comment threads
20 Thread replies
10 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
40 Comment authors
robinMattias LarssonAngelica Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ew
Gäst
Ew

Problemet är ju att där en billig kinaprodukt kostar 10:- tar svenska handlare 100:- för den, vilket gör dem helt ointressanta och man köper dem inte för att de är för dyra. Det enda det kommer gör är att minska all handel i överlag.

Håkan Lundberg
Gäst
Håkan Lundberg

Detta är så jävla typiskt! När vanligt folk har en möjlighet att för en gångs skull handla varor direkt av kineserna till bra pris så ska staten och giriga e-handlare sätta stopp för detta. Postnord borde väl vara glada att dom har fullt upp med jobb. Jag hoppas att kineserna öppnar ett logistikcentrum i Europa snart. Heja Kina!

Jimmy
Gäst
Jimmy

Ännu ett slag mot den lilla människan. Staten jagar pengar av småfolket medans de stora drakarna flyger undan. Som alltid i detta samhälle. Sedan PostNord måste ta ut extra avgifter på något som de inte klarar av idag det vill säga leverera paket i tid. Hur kan kineserna klara detta paket tryck som är klart mycket högre än Sverige ? Jag skickar paket både till och från Kina. Till 98% så är PostNord den aktör som tar tid på sig. Sverige är ju världens bästa lagom land . Varken bäst eller sämst.Eller?

Klappiz
Gäst
Klappiz

Vad fan är det här för skitartikel där ni upplåter hela spalten till reklamplats för uppenbart jävig och vinklad Hobbex-PR? Riktigt dåligt av er. Vad förväntas han säga? ”Det är dåligt att folk tvingas köpa Kinaskit av oss med 300% marginal istället för att beställa direkt” Nej, det här var ett lågvattenmärke för NHW.

Björn Söderberg
Gäst
Björn Söderberg

Att det ända som talas om är hur synd det är för den lilla människan i Sverige som inte kan handla billigt. Borde ni inte tänka på barnen och deras föräldrar som knappt har mat för dagen som arbetat på dessa fabriker i Kina. Hur omoralisk kan man bli? ”Bara jag har det bra, skiter i andra” egoister, usch.

asd
Gäst
asd

Hoppas folk köper mindre. Det monetära samhället skulle gärna få kollapsa.

Mats Herold
Gäst
Mats Herold

Har du varit i Kina annars vet du ingenting har varit där 3.ggr o vet lite mer än dig kanske tror inte du vet vad dom tjänar

Martin
Gäst
Martin

Du får ju dock tänka på att avgiften för paketen inte kommer att gå till dem i Kina utan den kommer att hamna hos någon jävel här i Sverige istället, Vilket är helt sjukt egentligen.

wiggum
Medlem
wiggum

Fast nu är det ju så att om man köper exakt samma produkt direkt från kina eller från tex Clas Ohlson (till exempel en skruvmejsel) och den kostar 299kr i sverige men 76,32 direkt från en återförsäljare i kina, så kommer med största sanorlikhet de svenska företagen betalat betydlig mindre för samma produkt; vilket innebär att om folk köper direkt från fabrik eller en återförsäljare på aliexpress/wish/ebay så kommer en större summa gå till fabriken där de ”knappt har mat för dagen”.

Morkul
Medlem
Morkul

Varför skulle det bli billigare inköp för Svenska återförsäljare? Aliexpress/wish/ebay säljer i betydligt större volymer än till exempel Hobbex vilket gör att de kan få bättre priser än Hobbex.

Jonas Pettersson
Gäst
Jonas Pettersson

Riktigt dåligt av postnord, förstår självklart moms och viss administrativ avgift men den måste vara relevant till värdet. Om dom vill straffa kina med att lägga en extra straffskatt så lär kina hämnas på ett eller annat vis… lägg på 25% samt admin avgift på 50kr eller liknande. Postnord vill tjäna pengar på detta och blir det för hög straffmoms så lär det drastiskt minska antal paket och då har postnord både investerat kapital samt anställt en massa personal som blir dyrt för dom i slutändan när det minskas till en bråkdel av vad det importeras idag.

Morkul
Medlem
Morkul

Detta är inte en straffskatt på paket från Kina. Något som alla nyheter, inklusive NH av någon anledning ”glömmer” att säga i dessa artiklar är att avgifter gäller SAMTLIGA paket från icke EU länder. Det är en förtullningsavgift på 125:- vilket är riktigt billigt. Du kan låta annan part sköta förtullningen åt dig men det är betydligt dyrare. Som exempel så tar UPS 440:- plus moms för att sköta förtullning.

Stefan Åström
Gäst
Stefan Åström

Tycker det är helt sinnessjukt! Man betalar för frakt när man köper något. Sen ifall postmord (jo de mördar paket…. Fick senast ett ifrån Sverige där 25procent av emballaget saknades) har dåliga avtal. Vilket de tecknade med Kina på 1800. Så skall inte vi kunder straffas. För då kan ju jag ta ut en administrativ kostnad för skräp de levererar i min brevlåda. Kan man då även få ut en ersättning när post inte kommer fram eller kommer fram för sent? Beställer jag med DHL så vet jag hur det är upplagt ifrån början. Men att mitt i ändra förutsättningar… Läs hela »

Medlem

Som flera uttryckt det så är det definitivt den enskilde konsumenten som drabbas i slutändan. Detta då postnords upplägg egentligen bara gynnar konsumenten som köper bulk vilket är våra andrahandsleverantörer av just kinesiska produkter. Självklart bör det tillkomma moms på vad som köps in men att straffbelägga småpartier innebär inte att man jagar de stora syndarna utan enbart den lille. Hobbex kommer självklart att uttala sig om fördelarna om att det skulle skapa någon konkurrens mellan företagen i Sverige. Men underligt nog så tenderar företagen att lägga sig snarlikt nära varandra i priser. Deras inköpsplats är densamma men man talar… Läs hela »

Isak
Gäst
Isak

Dags för starta eget företag för kongurera postnord och kanske tar emot China paketet och hantera de när de redan får 3 kr på varje paket av China produkter och de har över 10 tusen paket per dag. Men nu får de säkert suga på att få detta att rulla igen. Om en Branch drabbas av detta så kommer aldrig funka bra mer. Hejdå postnord ni har verkligen förstörd detta. Ja föredra att betala 100 kr dhl och då får ja paketet snabbare och smidigare

Annette Wiche
Gäst
Annette Wiche

Min mand och jag har beställt leksaker från Kina till vor pojke, Nogåt han gillar mycket, som inte alls gick att få tag på i Sverige och ja ibland är dät ”mycket” billigare i Kina, men där är inte alltihop där är där. . Vi köber också leksaker till vor pojke över nettet här i Sverige och från Svenska nätbutiker Dom saker min mand och jag har beställt till os själva från Kina är saker, som man inte als kan få här i Sverige och vi tyckte om att beställa från d Kina och ja vist ibland var där billigt,… Läs hela »

Kalle Heed
Gäst
Kalle Heed

Varför betala ännu mera för min egen post. Och det är inte som att dessa saker finns på den svenska marknaden. Arrogant och fisförnämt. Inte att nämna allt arbete som har vart en skärplåga för att det skall fungera. Och typ summor i en miljard park. Dra åt helvete!

John
Gäst
John

Klart hobbex tycker det är bra,då har dom ju ingen konkurrens om ”China tillverkade produkter” väldigt VÄLDIGT mycket tillverkas i China idag även det man inte tror är tillverkat i China,bla har pioneer en blu-ray spelare som kostar 15000 som är tillverkad i China.

Fredrik
Gäst
Fredrik

Fy fan Postnord, det finns en plats reserverad för er i helvetet! Ni kan inte sköta ert jobb och nu ska den enskilde bli straffad. Anledningen till att vi köper från Kina är att det är samma skit vi hittar i svenska butiker men till rätt pris utan att gynna giriga tjockisar som trissar upp priserna varje år. Samt så är det väldigt lite av dom produkter vi köper från Kina som finns i Europa. Dom finns helt enkel inte att få tag på inom EU. Detta kommer bara resultera i minskning av handel. Postnord, snälla gör oss alla och… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Mycket ilska här och jag håller med om en del av det.

Dock är det inte PostNords förtjänas att denna avgift nu erläggs på även på paket under ett värda av 1500:-. Det är Tullen som vill att PostNord ska börja följa lagen.

Så även om jag håller med om att PostNord inte är mycket att hänga i julgranen så ska de få skit för sådan de gör fel och inte allting i hela världen. Så angående avgiften får du skylla politiker på som trycker på att även paket under 1500:- ska förtullas.

Medlem
Joakim Ågren

Fast samtidigt är detta lite skrattretande. Tullverket har hela tiden känt till att Postnord låter försändelser under ett visst värde (22 Euro) passera utan avgift. Det har alltså skett med deras goda minne! Den man ska fördöma hårdast nu tycker jag är Svenska dagbladet som granskat Postnord och varit inne och petat i detta. Då helt plötsligt fick Tullverket eld i baken och måste ta Postnord i örat angående detta. Detta hade fått fortsätta utan problem fram till år 2021 då EU regler ändras samt ett nytt system för införtullning införs inom EU om det inte vore för just SVD… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Jo nog kan man se det som att det är SVDs fel. Tycker snarare att det är Tullverkes fel som inte har haft högre krav på PostNord tidigare. Det är trots allt så att PostNord har tolkat reglerna på ett sätt och Tullen bitvis hållit med. Nu när de fick jurister att verkligen titta på lagtolkningen så blev det press på PostNord att fixa detta. Dock förstår jag inte all ilska som folk spyr ur sig just nu. De har kommit undan lagens långa arm tidigare. Skulle detta handla om någon som gömt en miljard på en obskyr bank för… Läs hela »

Gest
Gäst
Gest

Vi människor är giriga och egoistiska.
Eftersom vi inte klarar av att säga nej till lockande billiga varor, som är oftast tveksamma ur miljö, etisk och moralisk syn, så måste vi ha avgifter som reglerar vår materialistiska begär.

Medlem
Olle P

Svara för dig själv.
Det jag beställer är antingen exakt samma sak (verktyg för läderarbeten) som kostar tio gånger mer när två mellanhänder lagt på vinstmarginal eller sådant (reservdelar till min radiostyrda bil) som inte tas in av svenska handlare utan bara finns att köpa i USA.
I inget av fallen blir etik eller miljöpåverkan annorlunda om jag köpt prylen i Sverige.

Star
Gäst
Star

Jag förstår inte varför det är upp till Postnord att sätta avgiften? Även om det inte är tull juridiskt sett, är det ur konsumentens synvinkel just så. Och tullens storlek ska bestämmas av våra folkvalda politiker.

Morkul
Medlem
Morkul

Du behöver inte låsta PostNord sköta förtullningen och då slipper du avgiften. Problemet med det är att det billigaste alternativet kostar över 300:- plus moms.

PostNord förtullar alltså paketen och där med beläggs de med moms. Så alla tullavgifter är beslutade utav våra folkvalda politiker. Sedan är det upp till dig viket företag du köper förtullningstjänsten ifrån och hur mycket den kostar är upp till det företaget.

CoSmoZ
Medlem
CoSmoZ

Det är åt helvete … lägg ner skit företaget postnord, deras anställda snor vår post och nu ska dom ha mer betalt för det oxå ….

Morkul
Medlem
Morkul

Låter som en utmärkt idé, låt UPS ta över för deras förtullningsavgift är endast på 440:- plus moms.

Impotören
Gäst
Impotören

Då kan man från början få sina paket av postnord så inte dem bara försvinner som händer ofta från postnord eller anställda som stjäller som man fått varse om

Medlem

Personligen, och gissningsvis många andra som gillar att bygga lite udda elektronikprojekt etc, som t.ex. tävlingsdrönare, har inget alternativ än att handla på ebay och andra internationella sajter om man ska få tag i delar. Hobbex och andra liknande Svenska butiker har ett extremt smalt utbud i jämförelse. Så även om det blir påslag på diverse paket så kommer jag även fortsättningsvis handla på utländska/kinesiska sajter.

Christina
Gäst
Christina

Det kommer att försämra för alla ekonomiskt lågståendeindivider kommer att tvingas låta bli att köpa vad de behöver förstås nåt annat är helt obegripligt

Morkul
Medlem
Morkul

Du vet om att förändringen bara gäller paket under 1500:-. På paket över 1500:- har denna avgift alltid funnits.

n0enty
Gäst

enligt eu får man ta in saker från icke eu-länder moms och skattefritt sålänge det understiger ett värde av 22 eur ca 216 sek så det blir ju ingen skillnad såvida du inte köper något över 22 eur. så om postnord har rätt att de levererar 160000 kina paket per år så lär ju åtminstone 20% av de anmäla postnord till eu-domstolen. det blir 32000 anmälningar mot postnord som strider mot gällande eu-lagstiftning.

Morkul
Medlem
Morkul

Inte helt korrekt: DIREKTIV 2009/132/EG Artikel 23 finns det att läsa: Varor med ett sammanlagt värde som inte överstiger 10 EUR ska vara skattebefriade vid import. Medlemsstater får bevilja befrielse för import av varor vars sammanlagda värde överstiger 10 EUR men inte är högre än 22 EUR. Medlemsstater får dock undanta varor som har importerats per postorder från den befrielse som föreskrivs i första stycket första meningen. Så detta gäller alltså endast när du tar med dig varor genom tullen själv eller till exempel någon skickar en gåva till dig. Om du beställer via internet så är det alltså full… Läs hela »

David Jansson
Gäst
David Jansson

Post nord skall tulla inkommande paket? Dom klarar inte av att göra det dom skall i nuläget dela ut paket mm. Ex ett paket som jag frågat efter ”som var borta” enligt post nord när jag ringde och fråga efter den (två gånger) samt fråga lokala paketombudet ica tre gånger. Får ett meddelande att försändelsen kommer att skickas tillbaka till Kina, 30dagar utan att hämtas ut. Ringer till post nord och försöker få dom att leverera den försvunna försändelsen. Får svaret den här legat hos paketombudet i 30d utan att något försök att meddela mig eller att leverera den har… Läs hela »

Medlem

Det Hobbex, Postnord och många andra inte räknat med / missar är, att man istället kommer vända sig till aktörer som Amazon.de, där produkterna skickas direkt från Tyskland. Det är nästan samma pris som att beställa från Ebay/Aliexpress.
Så detta kommer inte bli någon större skillnad för den svenska konsumenten, man kommer istället slippa den nya ”straffavgiften” helt på lägre värderade paket. Det kommer istället bara att bli bättre för oss konsumenter som handlar inom EU.

Många Kina butiker har dessutom redan lager inom Europa, och det blir bara vanligare och vanligare.

Leif
Gäst
Leif

Hej Anton Karmehed! Tack för att ni är intresserade av att skriva om fler aspekter. Jag gillar fakta och skulle gärna se en artikel om nedanstående eu beslut. Mvh Leif Digital Single Market – Modernising VAT for cross border e-Commerce VAT Digital Single Market Package The e-commerce package – a directive and two regulations – was adopted without discussion at the meeting of the Economic and Financial Affairs Council of 5 December 2017 in Brussels, after the European Parliament gave its opinion on 30 November 2017. Read the Press Release Q&A on VAT for e-commerce In 2021 Building on the… Läs hela »

Medlem
Björn

Det pratas mycket om hur detta ska gynna svensk handel och jag känner bara att företagen som tror att de kommer tjäna mer pengar försöker skjuta sig själva i foten.. Handeln kommer eventuellt öka marginellt så småningom, för att senare avta igen tror jag. Det intressanta med exempelvis wish är ju inte enbart att grejerna är satta till vrakpriser, utan även att majoriteten av produkterna inte ens finns att köpa i exempelvis sverige, eller åtminstonde inte så att någon känner till det. Eller om den nu råkar finnas, så kostar det många gånger om, vilket får den vanliga konsumenten att… Läs hela »

Yaussa
Gäst
Yaussa

Jag tycker det är helt ok att det läggs moms på alla varuinköp. Har inga problem med det. Det jag tycker någon borde granska är hur man kommer fram till den här kostnaden på 125 kr till att börja med. Om man är snäll och räknar lön, sociala, lokalhyra, kontorsplats och alla andra kostnader en anställd kan ha så är det för ett dylikt jobb max 500 kr timmen. Förmodligen klart lägre men vi räknar med det. Då skulle varje anställd hantera 4 paket i timmen. 32 per dag. 672 i månaden och ca 7.000 om året. Har svårt att… Läs hela »

Johnatan Lee Davis
Gäst
Johnatan Lee Davis

Jag kommer helt enkelt sluta handla prylar och fokusera mig på upplevelser
Resor till utlandet och mer utbildningar. Så igentligen blir det inte någon
Positiv effekt. Jag har inte råd att köpa grejer som är dubbelt eller tiotal mer
Än dom kinesiska priserna – jag hade inte råd med det innan och jag har inte
Råd med det i framtiden heller.

Mannen Som Log
Gäst
Mannen Som Log

Blir att gå tillbaka till att inte äga något eller så får jag flytta till ett billigare land.

Medlem

Hobbex och Teknikmagasinet m.fl tar ju själv in allt dom säljer från Kina, Teknikmagasinet har ju svenska inköpare på plats som förhandlar ner bulkpriserna för att maxa vinsten i sverige.

Angelica
Gäst
Angelica

Jag har ingenting emot att betala moms för mina varor jag köper från Kina, men jag anser att tullen får öppna upp så att även privatpersoner kan deklarera för detta själv och på så sätt kunna betala momsen och ev tull utan inblandning från postnord så att vi inte blir påtvingade att betala för tjänster vi iaktiskt kan göra själva!

Medlem

Jag har i stort sett läst hela tråden här, och många är missnöjda precis som jag om denna avgift. Men, jag tror det är många som gärna hade betalat den där momsen. Jag har tittat på Tullverkets hemsida men det verkar inte som om de vill att man ska göra det, de verkar inte ha någon sådan möjlighet/tjänst för privatpersoner vilket är korkat. Är det någon här som har kunskap om detta? Finns det en möjlighet att betala moms på paket (värde och frakt under 1500 SEK) och själv skapa en tulldeklaration vid köp eller när paketet är på väg… Läs hela »

Mattias Larsson
Gäst
Mattias Larsson

Vår fina Stads Minister har nu varit i USA och sagt att ett handelskrig inte är bra för någon. Men hur tänker han nu med detta och Kina paketen då att lägga på straffavgift på 1000% på en produkt .
Hur tänker man ????
Fattar de inte att Sverige har själva startat ett handelskrig med Kina nu ????

Det är inte meningen att man ska kunna köpa något billigt i detta landet utan man åker på massa avgifter.
Tur man ofta åker till Kina och Hong Kong så då kan man köpa med sig grejor.

robin
Gäst
robin

Idiotiskt men som tur är är problemet redan löst skickar det via en vän i styskland och betalar han en mycket mindre summa än postnord å på så sätt så ser det ut som att det är skickat via tyskland 😀 och tänker man större så kan man starta ett företag som bara skickar paket och får det att se ut som att det är skickat från tyskland pang avgiften borta och du själv kan tjäna en hacka och utöka denna verksamheten där du tar en fjärde del av postnords avgift