Battlefront II slår redan rekord innan dess lansering men för EA:s del är det av helt fel anledningar. Hanteringen av mikrotransaktioner och Darth Vader har slagit bakut.

Electronic Arts rullar ut Star Wars Battlefront II den 17 november och det Dice-utvecklade spelet är hett efterlängtat. Redan veckan innan lansering slår nu spelet rekord och det med råge. Tyvärr är det ett för EA allat annat än smickrande rekord då det rör sig om flest antal nedröstningar på en kommentar i Reddits historia.

Kommentaren som publicerades för 16 timmar sedan nådde smått ofattbara 164 000 nedröstningar. Vilket är nära nog 10 gånger fler än den tidigare mest ogillade posten i Reddits historia.

Kommentaren i fråga publicerades som ett svar på en kritisk post om varför användare som betalt närmare 800 kronor för specialversionen av Battlefront II inte kan spela med Darth Vader, eller för den delen flera andra hjältar. Dessa hjältar är nämligen låsta för spelare tills de nått en viss mängd spelvaluta för att låsa upp sina hjältar. I fallet Darth Vader och Luke Skywalker 60 000 krediter per hjälte, vilket enligt vg247 motsvarar runt 40 timmars speltid per karaktär.

Ansvariga på EA svarade med att kreditsystemet introducerats för att ge spelare en genuin känsla av prestation när man väl lyckades låsa upp sina hjältar. Ett svar som fick hårt bakslag när det visade sig att kredit-systemet kan missbrukas och spelare helt sonika kan köpa sig förbi upplåsningen. Något som förargade spelare på Reddit menade var ett tydligt tecken på att EA egentligen bara vill suga ut mer pengar från sina spelare än att faktiskt ge dem en känsla av tilfredsställelse.

Electronic arts har i skrivande stund inte svarat officiellt på kritiken och tråden på Reddit har låsts efter vad som sägs vara upprepade personliga påhopp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Mikrotransaktioner
Tycker du det är bra att man kan välja att betala eller spela sig till fördelar i spel?

 

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Boa BergGrönbladhnyhetstorkanFredrik LindmanXenom Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bruno Lilja
Gäst
Bruno Lilja

Knappast. Det skapar en tråkig och orättvis speldynamik. I så fall vill jag kunna välja bort serverar med spelar som betalat för att få fördelar. Att kunna köpa skins och andra kosmetiska förändringar tycker jag är ok.

Medlem

Kan folk inte bara sluta gnälla och förenas för att INTE köpa mer skräp från EA?
Till slut får dom lägga ner och alla spelutvecklare blir fria för att köpas upp av mer seriösa aktörer.
Jag vägrar köpa dess skräp sen länge sen och ångrar inte än och kommer aldrig göra det heller.
Är det illa tvunget att ha någon spel så ”skepp ohoj”.

Xenom
Gäst
Xenom

#aurhorwasdrunkwhenhegoogletranslatedthatarticle fans ingas korrekturlasare sam kan räta tekster sam skrevits inan dom pableseras?

Xelf
Medlem
Xelf

Girigbukar! Jag tänkte faktiskt köpa detta då det ser riktigt bra gjort för ultrawide. Men nu med denna smörja så nej tack. Ska det finnas köp i spelet så ska köpen definitivt inte vara p2w ”pay to win”. När man spelar med och mot andra i multiplayer så är det främst ens egna färdigheter som ska vara det som gör att man vinner eller förlorar. En person som spelar riktigt dåligt, men som köpt sig fördelar, kan vara en nagel i ögat på EA lång tid framöver. Tänk dig en turnering med spelare. Vinnaren blev inte den bästa spelaren eller… Läs hela »

nyhetstorkan
Gäst

nyhetstorka?

Grönbladh
Gäst
Grönbladh

Okej med mikrotransaktioner? För utseendes skull, javisst! För att låsa upp innehåll som ger fördelar spelmässigt, absolut inte. Om nu darth vader bara är ett annorlunda skin och ett par nya röstfiler i jediklassen och inte tillför någon spelmässig fördel: Ok för transaktioner. På ovan fråga om det är ok att SPELA sig till fördelar, självklart. Det är väl det enda sätt man ska kunna skaffa sig fördelar i ett spel? Fps-spel ska såklart hållas så balanserade så en spelare med mindre speltid kan spela även mot någon som lagt ner all vaken tid sen spelets release. Det blir så… Läs hela »

Boa Berg
Medlem
Boa Berg

Ska inte spelvärlden vara verklighetstrogen?
Då bör väl den som har råd kunna köpa sig fördelar precis som i verkligheten,