Årets upplaga av The Game Awards har kommit och gått med nyheter om bland annat ett nytt Dragon Age-spel, nästa Far Cry-titel och mer som visades upp under evenemanget.

Under gårdagen gick 2018 års The Game Awards av stapeln och under eventet fick vi en titt på vad som komma skall för spelserier som Far Cry, Dragon Age och Rage. I samma veva passade Valve även på att göra Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) gratis att spela samt ge spelet ett nytt battle royale-spelläge.

För den som inte spelat Far Cry 5 eller Dragon Age: Inquisition rekommenderar vi att läsa vidare med försiktighet då informationen för de nya installationerna i båda spelserierna kan komma att avslöja viktiga delar av föregående spels handlingar.

Rage 2 – trailer för den öppna spelvärlden

Först ut har vi det kommande spelet Rage 2 som under gårdagen fick en ny trailer för sin spelvärld. Rage 2 kommer likt sin föregångare utspela sig i postapokalypsen med ett överflöd av extravagant action.

Den senaste trailern lägger ingen vikt vid spelets handling utan fokuserar på att visa upp några av de vapen och fordon spelarna kan nyttja. Samt några av de olika fiendetyperna spelet kommer att skicka mot den spelare som ger sig ut i den allt annat än pittoreska spelvärlden.

Rage 2 utvecklas av svenska Avalanche Studios tillsammans med id Software. Spelet utvecklas i motorn ”Apex” och dess lanseringsdatum är satt till den 14 maj 2019. Spelet kommer att lanseras på PC, Playstation 4 samt Xbox One.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Crash Bandicoot gör ytterligare en comeback i uppdaterat utförande. Efter att Crash Bandicoot nylanserad i ”N’Sane Trilogy” följdes detta upp med att mångas favoritdrake Spyro skulle få samma behandling och se sina tre första spel uppdateras till dagens standarder och nylanseras.

Det verkar dock inte som att Crash är riktigt färdig med att ta sig in på dagens spelmarknad. Under The Game Award visade Crash Team Racing Nitro-Fueled upp. Spelet är likt N’Sane Trilogy en uppfräschning av originalspelet från Playstation 1-eran.

Den nya Crash Team Racing-versionen utvecklas av studion Beenox och publiceras av Activision. Spelet kommer att lanseras till Playstation 4, Xbox One samt Nintendo Switch den 21 juni 2019. Huruvida vi kommer att få se en PC-version av spelet i framtiden återstår att se.

Far Cry: New Dawn (spoilervarning)

Efter att ha publicerat en kort teaservideo för nästa installation i spelserien Far Cry avtäckte Ubisoft det kommande spelet Far Cry: New Dawn under The Game Awards. New Dawn utspelar sig på samma plats som det föregående spelet Far Cry 5 och tar plats 17 år efter att Hope County nästintill utplånats av en atombombsexplosion.

Far Cry: New Dawn ser två nya antagonister kända som ”tvillingarna” leda ett band av makthungriga överlevare i det sargade landet. Trailern visar antagonisterna tillsammans med sitt bihang attackera vad som ser ut att vara spelarens hem. Något som förhoppningsvis leder till en hämndhistoria i sann Far Cry-stil.

Far Cry: New Dawn kommer att lanseras den 15 februari 2019 till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Dragon Age (spoilervarning)

Bioware har tidigare gett små antydningar om att ett nytt spel i Dragon Age-serien är på väg. Mycket riktigt fick vi under The Game Awards se en kort teaservideo för nästa spel i serien.

Än så länge har ingen officiell titel för det kommande spelet avslöjats. Den korta trailern kan däremot avslöja en hel del om dess handling. Trailern fokuserar på den annalkande ankomsten av The Dread Wolf, en alvgud som under Dragon Age: Inquisition lyckades förklä sig själv som Solas, en av de följeslagare spelare kunde ta med på sina äventyr.

Bioware har dock inte bekräftat när vi kan komma att se lanseringen av detta nya Dragon Age-projekt.

CS:GO – gratis att spela, nu med battle royale-läge

Sist ut har vi Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) som numera kommer att vara gratis för alla att avnjuta. Spelet kommer även att få ett nytt spelläge som hakar på den senaste battle royale-trenden.

Spelets nya läge kallas för ”Danger Zone” och sätter upp till 18 spelare i en och samma match mot varandra för att se vem som kan hålla sig vid liv längst. Danger Zone kommer även att kunna spelas i lag tillsammans med upp till två andra spelare.

Valve har även gjort sig av med prislappen för CS:GO och spelet kommer nu att vara gratis för alla Steam-användare att ladda hem och avnjuta. Den som är extra entusiastisk över spelet kan bli en så kallad Prime-medlem för att få tillgång till exklusiva kosmetiska föremål och annat innehåll i spelet. Spelare kan bli Prime-medlemmar genom att nå rank 21 samt koppla ett telefonnummer till sitt Steam-konto. Eller genom att plocka fram plånboken och köpa Prime-uppgraderingen genom Steams onlinebutik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ilg@dd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ilg@dd
Medlem

Hej.
Lite offtopic kanske, men vad har hänt med forumet och PM-funktionen?
Har inte loggat in på länge och hade problem med lösenord och sånt, men blir lite ledsen i ögat när allt som tillåter kommunikation mellan medlemmar på forumet tycks vara borttaget. Vad händer?

Medlem

Det här sidan har varit skit sedan NH byggde om den. Kollar in här någon enstaka gång, men utan att logga in. Blir väl NH som går i graven nästa gång ett svenskt forum läggs ner