Microsofts kommande, Chromium-baserade webbläsare Edge har varit på gång under en längre tid nu och till slut har ett skarpt lanseringsdatum spikats för webbläsaren som behåller sin föregångares namn men får mer gemensamt med Google Chrome.

Under den senare halvan av år 2018 ryktades det om att Microsoft skulle dumpa sin nuvarande webbläsare Edge och istället utveckla en ny webbläsare baserad på Chromium. Samma grund Google använder för Chrome.

Detta bekräftades stämma under december 2018 och den nya Chromium-baserade webbläsaren från Microsoft var ett faktum. Det enda Microsoft valt att inte ersätta är dock namnet på webbläsaren och den nya upplagan kommer även den att gå under namnet Edge.

I april 2019 blev en testversion av denna kommande webbläsare tillgänglig för nyfikna användare med löfte om en beta-version strax därpå. Nu blir det däremot snart dags att säga adjö till testversioner och beta-tester med webbläsarens officiella lansering.

Den 15 januari 2020 kommer den nya versionen av Edge att lanseras och blir tillgänglig för operativsystemen Windows 7, Windows 8, Windows 10 och macOS. Den initiala lanseringen kommer dessvärre endast att vara för företag och affärskunder. Vanliga konsumenter kommer behöva vänta till någon gång under våren 2020.

Ny webbläsare, ny logotyp

Microsoft har även introducerat en ny logotyp för sin webbläsare. En relativt radikalt omarbetad version av den klassiska blå ”e”-symbolen som prytt företagets webbläsare under flera årtionden.

I samband med detta avtäckande har Microsoft även släppt en ”lanseringskandidat” av webbläsaren som kommer med stöd för synkronisering av lösenord, sökhistorik och favoriter över Windows, macOS, iOS och Android. Denna version kommer också med Microsofts nya spårningsskydd som ska vara aktiverat från början.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid