Efter förra veckans avtäckande inväntar många dagen då Nvidias Ampere-baserade grafikkort landar i butik och partnertillverkaren EVGA kan ha smygvisat en kommande variant av Geforce RTX 3090 med en klockfrekvens som sträckts till över 2,1 gigahertz.

När Nvidia avtäckte sina första grafikkort ur RTX 30-serien var det flera som höjde på ögonbrynen när det kom till enheternas turbofrekvenser. För grafikkortsmodellerna RTX 3070, RTX 3080 och RTX 3090 rör det sig om maxfrekvenser på 1,73 gigahertz (GHz), 1,71 GHz och 1,7 GHz. Dessa ”låga” klockfrekvenser förändrades inte heller så värst mycket när specifikationerna för de första partnertillverkade enheterna hittade sin väg ut på internet.

Däremot har en skarpögd Twitter-använder vid namn CyberPunkCat skådat något intressant i partnertillverkaren EVGA:s marknadsföringsmaterial för sina RTX 30-enheter med iCX3-kylaren.

I ovanstående bild kan vi se EVGA visa upp sin mjukvara X1 med vad som spekuleras vara ett Geforce RTX 3090 FTW3 Ultra. Bilden är tagen från en marknadsföringsvideo och vad som visas i bilden är endast synligt i någon enstaka sekund. Vi kan dock se grafikkortsmodellen listas med en klockfrekvens på 2 105 megahertz (MHz).

Värt att påpeka är att marknadsföringsmaterial som detta inte alltid visar de korrekta siffrorna för produkter. Däremot kan EVGA öppna upp sig själva för ett rejält lass klagomål med klockfrekvenser som dessa om de inte stämmer någorlunda.

Från annat håll har vi här ovanför en bild från Zotac som genom sin mjukvara Firestorm visar upp ett Geforce RTX 3080 med en klockfrekvens på 1 933 MHz. Detta med 40 procent fläkthastighet och en GPU-temperatur på 45 grader. Medans bilden från EVGA till synes visar en grafikkort som inte är under belastning.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid