Nvidia har fortfarande inte officiellt avtäckt de två första Turing-baserade grafikkorten med prefixet GTX som hävdas lanseras inom kort, däremot har bilder på Galax, Palit och EVGA GTX 1660 Ti läckt ut och bekräftar de ryktade kortens existens.

Nvidias senaste grafikarkitektur Turing har än så länge inte hittat sin väg ner till de lägre prestandasegmenten. Däremot har det under en längre tid ryktats att två grafikkortsmodeller baserade på arkitekturen men utan RTX-kärnor ska vara på väg. Dessa går under namnen GTX 1660 och GTX 1660 Ti och riktar sig mot de mer budgetorienterade prestandasegmenten.

Nvidia har inte avtäckt någon av dessa modeller officiellt, men nu har produktbilder för två varianter av GTX 1660 Ti från EVGA och Palit hittat sin väg ut på internet. Tillsammans med bilder på förpackningen till Galax GTX 1660 Ti som sägs komma direkt från en återförsäljare.

Annons

Palit och EVGA GTX 1660 Ti

Först ut har vi ett par produktbilder från tillverkarna Palit och EVGA som hemsidan Videocardz fått sina händer på. Mer specifikt rör sig om EVGA GTX 1660 Ti XC och XC Black samt Palit GTX 1660 Ti StormX och StormX OC.

Båda tillverkarna förbereder modeller utrustade med endast en axialfläkt som tillsammans med en uppsättning kylflänsar och värmeledande rör ska hålla enheterna så svala som möjligt. Palits modeller håller sig till en tjocklek som tar upp två expansionsplatser medans EVGA satsat på en fläskiga uppsättning kylflänsar med en kylare som tar upp tre expansionsplatser.

Några exakta klockfrekvenser listas inte på de produktbilder som hittat sin väg ut på internet. Däremot lade en rysk återförsäljare under förra veckan upp en produktsida för just Palit GTX 1660 Ti StormX där den specifika modellens frekvenser stod listade. Produktsidan hos den ryska återförsäljaren har sedan dess tagits ned, men informationen spred sig snabbt innan sidan togs bort.

Annons
 Geforce GTX 1660 Ti
ArkitekturTuring
GrafikprocessorTU116
Tillverkningsprocess12 nm
CUDA-kärnor1 536
Klockfrekvens1 500 MHz
Turbofrekvens1 770 MHz
Texturenheter96
ROPs48
GrafikminneGDDR6
Minnesmängd6 GB
Minnesfrekvens12 Gbps
Minnesbuss192-bit
Minnesbandbredd288 GB/s
Strömförsörjning1x 8-pin PCIe

Värt att ha i åtanke är att dessa specifikationer ännu inte är officiellt bekräftade.

Galax GTX 1660 Ti

Härnäst har vi en uppsättning faktiska fotografier på produktförpackningen för Galax GTX 1660 Ti. Dessa sägs enligt hemsidan Techpowerup ha tagits av en anställd hos en återförsäljare som fått i uppgift att packa upp modellerna på butikshyllorna.

Galax förpackning bekräftar inga exakta specifikationer. Däremot går det att klart och tydligt se att det rör sig om sex gigabyte GDDR6-videominne, stöd för Nvidia Ansel samt ”Turing Shaders” hos GTX 1660 Ti. Just ”Turing Shaders” indikerar endast att de CUDA-kärnor som modellens utrustats med är baserade på just arkitekturen Turing.

Inga bilder på själva grafikkortet har delats. Däremot visar förpackningen på bilderna att Galax modell kommer utrustad med två axialfläktar på 90 millimeter. Utöver detta är det tunt på information för denna specifika modell.

Annons

Oklart lanseringsdatum och pris

Tidigare har det spekulerats i att GTX 1660 Ti kommer att lanseras den 15 februari med en lansering av småsyskonet GTX 1660 någon gång under mars månad. Videocardz hävdar dock att Ti-modellen kommer att lanseras den 22 februari. Vilka av dessa uppgifter som stämmer och vilka exakta prislappar de olika modellerna får återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid