Desto närmare lanseringen av RTX 40-serien vi kommer desto fler läckor börjar dyka upp. Senast i ledet är Galax RTX 4090 Serious Gaming vars design nu har fastnat på bild.

Galax Serious Gaming är företagets mer budgetvänliga produktserie. Ovanför denna i hierarkin hittar vi till exempel Hall of Fame (HoF) som ofta inkluderar grafikkort som lyckas ta sig till den absoluta toppen i syntetiska prestandatester och dylikt. Nu har i alla fall designen för RTX 4090 i Serious Gaming-format fastnat på bild och Galax ser ut att ha tagit i ordentligt för att hålla det kommande flaggskeppets temperaturer i schack.

Tar vi en titt på designen som läckt ut är det ganska uppenbar att det rör sig om en rejäl bjässe. Enheten i sig tar upp fyra expansionsplatser och kommer utrustad med fyra fläktar. Tre av fläktarna hittas på grafikkortets framsida och en fjärde finns att skåda på baksidan. Något som inte bara pekar mot att de kommande grafikkorten kan bli rejält varma men också att längden på kretskortet hos RTX 4090 kan hållas relativt kort.

Annons

Galax RTX 4090 Serious Gaming ser ut att drivas med en 16-pin PCIe-kontakt och den skarpsynte lägger även märke till att vi inte ser någon anslutning för Nvidias NVLink.

Nvidia förväntas lansera den nya generationens grafikkort den 22 oktober. Huruvida vi får se Galax 4090-modeller vara bland de första som släpps återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid