Nvidias partnertillverkare Galax har en minst sagt rejält tilltagen upplaga av Geforce RTX 4090 på ingång i form av RTX 4090 HOF som kommer med dubbla 12VHPWR-kontakter och BIOS med en effektgräns på 1 000 W.

Galax med deras produktserie Hall of Fame (HOF) är något legendariska när det kommer till extrem överklockning. Nu har vi fått ta del av bilder som visar företagets kommande RTX 4090 HOF och det är mycket väl en extrem upplaga av ett redan extremt grafikkort.

Bilderna skickades till oss från välkända överklockaren Rauf som nyligen även lät oss ta del av hans överklockningsresultat med Intels nya Core i9-13900K. Vi ser i alla fall ett rejält bestyckat kretskort som agerar grundstommen i RTX 4090 HOF. Grafikkortet kommer att komma med en massiv strömmatning med 28+4 faser och för den som verkligen vill ta ut svängarna har kortet BIOS som tillåter att effektgränsen går upp till hela 1 000 W. En markant skillnad från de flesta RTX 4090-modeller som kan sträcka sig upp till 600 W.

Vi vet att Nvidias RTX 4090 är ett relativt strömtörstigt grafikkort och att partnertillverkade varianter kan dra iväg ännu längre när det kommer till strömkonsumtion. Hittills har vi dock inte sett något grafikkort komma med vad RTX 4090 HOF har: Dubbla 12VHPWR-kontakter.

Det står klart och tydligt att Galax inte tänker sätta några gränser för grafikprocessorn eller minnet hos deras värstingmodell av Nvidias senaste flaggskepp. Detta är ett kort ämnat för extrem överklockning och inget krut har sparats över huvud taget.

Just nu finns det tyvärr inget bekräftat lanseringsdatum för Galax RTX 4090 HOF. Rauf nämner endast att det är han och en handfull andra överklockare som fått ett exemplar och att de ska publicera sina resultat samtidigt. Exakt när detta är eller när grafikkortet kan tänkas finnas på butikshyllor återstår dock att se. Sett till hur extrem denna upplaga är så finns det nog inte någon större anledning att hålla andan till säljstarten om man själv inte planerar att pressa kortet så långt det bara går.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid