Geforce GTX 1060 kommer att börja säljas den 19:e juli och Nvidia utlovar prestanda i ”GTX 980”-klass och riktpriset hos svenska butiker ska bli lägre än priser för RX 480.

Nvidia presenterade Geforce GTX 1060 under gårdagen och levererade då en prisuppgift som pekade på att partnerkort skulle säljas för priser som började på 249 dollar. Företagets eget Founder’s Edition skulle i sin tur kosta 299 dollar.

Under fredagseftermiddagen släppte så Nvidia de officiella svenska riktpriserna för Geforce GTX 1060 och de lyder som följande.

Partnerkort baserade på Geforce GTX 1060 ska få en prislapp som börjar på 2 899 kronor inklusive moms.

En prislapp som är lägre än nästan alla modeller av Radeon RX 480 i svenska butikslistningar idag. Sapphire Radeon RX 480 går att hitta för 2 790 kronor inklusive moms men i övrigt ligger alla modeller av RX 480 på 2 890 kronor eller högre.

Rubrik

Sägs prestera 15% bättre än Radeon RX 480

Geforce GTX 1060 (17)Nvidia har i sina egna presentationsbilder påstått att Geforce GTX 1060 ska leverera ”GTX 980-liknande prestanda” och att det GTX 1060 ska ge runt 15% bättre prestanda än Radeon RX 480. Information som alltså kommer direkt från tillverkaren själv och inte ska räknas som en direkt sanning.

Med facit i hand efter sommarens tumultartade GPU-lanseringar ska även riktpriserna tas med en rejäl nypa salt. Nvidia hävdade vid lanseringen av Geforce GTX 1080 att prislappen för partnerkort skulle börja på 6 600 kronor. Vid lanseringsdagen var det endast en tillfällig modell som ens var i närheten av denna prislapp och resterande modeller var inte sällan dyrare än företagets Founder´s Edition-modell på en bra bit över 7 000 kronor.

Geforce GTX 1060 för 249 dollar – Siktet inställt på Radeon RX 480

Inget GTX 1060 Founder’s Edition i Sverige

Nvidia avslöjar samtidigt att Founder’s Edition av Geforce GTX 1060 inte kommer att säljas i Sverige utan endast kommer att säljas i Tyskland, Storbritannien samt Frankrike i Europa. Prislappen för kortet i Tyskland ligger på 319 euro inklusive moms och skulle motsvara svenska priser på mellan 3 000 – 3 400 kronor.

NordicHardware har sökt svenska återförsäljare efter bekräftelser på Nvidias prissättning men har ännu inte fått någon återkoppling. Klart är i alla fall att Nvidia satsar på att konkurrera direkt med Radeon RX 480 även när det kommer till priset på den svenska marknaden. Vi uppdaterar er när vi vet mer kring de faktiska butikspriserna.

Uppdatering: Vi har fått bekräftat från Svenska återförsäljare att prislappen på partnertillverkade Geforce GTX 1060-kort kommer att börja runt 2 999 till 3 099 kronor inklusive moms.

12
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
7 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
JacozzAnton KarmehedTomasMorkulRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Ahmad
Gäst
Ahmad

Hej! Jag vill veta vad ni tycker. Personligen ska jag bygga en svart /vit temad dator, och håller på att välja delarna. Tycker du att jag borde köpa en GTX 980 Armor eller en gtx 1060? Problemet här är att 1060 går inte att ha en sli konfiguration med och det är vad jag stör mig på.

Morkul
Medlem
Morkul

Du bör vänta tills efter den 19:de juli innan du fattar det beslutet, först då kommer oberoende prestanda tester och vi får verkligen veta vad GTX 1060 går för. Innan oberoende tester så skulle alla råd du får bara vara spekulationer.

Indeed
Gäst
Indeed

Om De faktiskt lägger sig bättre i pris än 480, och presterar bättre, då går jag över till team grön, börjar blir lite trött på att amd aldrig håller vad de säger…

Robert
Gäst
Robert

Tänkte faktiskt precis som du men med facit i hand ser jag inte att AMD lovat mer än de höll med Polaris 10, man kan inte ta hänsyn till alla obekräftade rykten o påhitt som florerade innan release. Visst va det lite små problem vi releasen som PCIe ström (snabbt fixat av AMD) och något enkel kylare på referenskortet men när partner korten kommer ut får vi se den sanna kraften i Polaris 10, överklockning med riktiga kylare och egen designade kretskort med ordentlig strömförsörjning. När smekmånaden sedan är över kommer priser sjunka i Sverige, alla nya grafikkort överprissätts här… Läs hela »

Campaigner
Medlem
Campaigner

Återförsäljarna kryddade priset för RX 480. Då gör de väl samma sak med GTX 1060 ?

Stelthelk
Medlem
Stelthelk

NU är det väl bara att vänta på nästa uppdatering bet. hur många kronor GTX 1060 eventuellt, troligen, möjligen kanske SKA förväntas börja kosta. Har du börjat jobba åt skvallerpressen? 😉 Det här påminner om troliga sannolika ubåtar som visade sig vara fisande sillar.

Jacozz
Gäst
Jacozz

Billigare än 2703:- som den billigaste RX 480 kostar nu? Ja vi får väl se, men med tanke på hur det sett ut med Nvidias rekommenderade priser för övriga Paxwell-kort vs verkliga priser tycker jag att rubriken är närmast komisk. Priser till kund bestäms av tillgång/efterfrågan, inte av en PR-slide från ett företag. Fundera också på hur Nvidias tillgång på wafers ser ut hos TSMC? Hint, Apple tar merparten av produktionslinan. Återigen, tillgång/efterfrågan styr priset.