Tidigare har det rapporterats att Nvidia möjligtvis jobbar på en ny GPU-modell kallad Geforce GTX 1070 Ti, något som nu nya rykten får att verka mer troligt.

Tidigare har vi rapporterat om ett rykte som säger att Nvidia kan ha en ny grafikkortslansering inom kort. Grafikkortet i fråga är en Ti-modell av företagets GTX 1070 som designats för att ordentligt ta sig an AMD:s senaste grafikkort.

Den som går in på Gigabytes Facebooksida just nu kan hitta en bild med inspiration uppenbart taget från Stephen Kings ”Det” (Eller ”It” på engelska).
Bilden visar bland annat en clown som inte ser allt för trevlig ut, en ospecificerad grafikkortsmodell och texten ”Ti”. Den text som Gigabyte lagt upp bilden med är ”Ti will get you too… eventually” vilket kan indikera att det ryktade Geforce GTX 1070 Ti faktiskt är på ingång. Dock med ett lanseringsdatum som vid skrivande stund fortfarande är okänt.

Gigabyte Geforce GTX 1070 Ti

Möjliga specifikationer för Geforce GTX 1070 Ti

En annan GTX 1070 Ti-relaterad nyhet kommer från Wccftech.com som har snappat upp en rykte som först dök upp på Mydrivers.com som listar vad som hävdas vara specifikationerna för den ryktade grafikkortsmodellen.

Ryktet hävdar att Geforce GTX 1070 Ti kommer att nyttja samma GP104 GPU som även används i GTX 1070 och GTX 1080, dock med mer GTX 1080-liknande specifikationer.

GTX 1070 Ti sägs komma med 2 432 CUDA-kärnor, 152 TMUs, en klockfrekvens på 1 607 megahertz (MHz) och en turbofrekvens på 1 683 MHz.

Detta är då endast 128 CUDA-kärnor och 12 TMUs mindre än GTX 1080 och klockfrekvensen är densamma som GTX 1080, turbofrekvensen är densamma som hos GTX 1070.

Ytterligare så hävdar källorna att GTX 1070 Ti kommer att nyttja GDDR5-minne med en 256 GB/s bandbredd på en 256-bit minnesbuss och inte GDDR5X som GTX 1080 använder sig utav.

Ryktet specificerar inte heller något lanseringsdatum, men pekar mot en lansering någon gång i slutet av oktober månad runt halloween, något som kan förklara Gigabytes kryptiska, skräck-inspirerade bild på sin Facebook-sida. Priset sägs även hamna på 429 dollar vilket i runda slängar blir cirka 4 300 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Varför skall clownen, som roat både barn och vuxna, nu framträda som farlig och skrämmande, varför kan inget få vara ”heligt”? Det är ju inte den första kidnappningen av den snälle och roligt clownen, det har ju skett i både böcker, film och ännu värre – i verkligheten (clowner som begår allehanda mer eller mindre brottsliga gärningar). Jag tycker det är för ..beep.. /jb

JB
Medlem
JB

Två clowner som inte gillade min kommentar;) Är det fler, läs först nästa kommentar. /jb

JB
Medlem
JB

Hämtat från SVT text idag:

Man i clownmask sköt flera i kyrka. En kvinna dödades och sju andra personer skadades på söndagskvällen vid en skjutning i en kyrka i Tennessee i USA. Skytten bar en clownmask. Skottlossningen utbröt utanför Nashville, en timme efter att en gudstjänst inletts. De skadade fördes med ambulans till sjukhus. En misstänkt har gripits, och han ingår i antalet skadade. Alla utom ett av offren är över 60 år. Det är oklart vad som ligger bakom händelsen.

Vad får man för tankar? Vad kan ha inspirerat? /jb