Under flera år har det ryktats om att Google utvecklar en egen dedikerad spelkonsol och nu har ryktena tagit fart igen efter att en patentansökan för handkontrollens design hittats online.

Google har länge ryktats ge sig in på spelmarknaden på flera fronter. Företaget har bland annat en tjänst för streaming av spel på väg, men även dedikerad hårdvara i form av en spelkonsol sägs vara på väg. Nu har en patentansökan för designen hos en möjligtvis kommande handkontroll från Google hittats online.

Patentet visar hur Google dragit inspiration från Sonys DualShock-kontroller sett till arrangemanget av de tillgängliga knapparna. Även ett notifikationssystem som ska låta spelare veta att de mottagit en spelinbjudan eller ett chattmeddelande beskrivs.

Efter att patentet hittats och spridits som en löpeld online har även icke-officiella renderingar av hur denna möjliga kontroll kan tänkas se ut i verkligheten börjat cirkulera. Hur pass dessa representerar Googles vision för den färdigställda produkten är dock svårt att säga.

Google spekuleras erbjuda speltitlar både från förstapartsstudios som företaget har under sitt paraply samt titlar från tredjepartsutvecklare som Ubisoft och Sega. Två företag som Youtube-profilen Spawn Wave hävdas ska utveckla konsolexklusiva titlar för just Googles hittills namnlösa spelkonsol. Detta är dock information som inte har bekräftats av varken Ubisoft, Sega eller Google och bör således tas med en nypa salt. dubaixdate.com escort

Googles chans på konsolmarknaden
Vad tror du om Googles chans att slå sig in på konsolmarknaden? Ser handkontrollen ut att kunna mäta sig med Sonys DualShock eller Microsofts Xbox-kontroller?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid