Google erbjuder just nu två månader kostnadsfritt användande av tjänsten Stadia Pro för den som vill ge strömmade speltitlar en chans medans många sitter hemma tack vare den rådande pandemin.

Den som just nu sitter hemma för att socialt distansera sig och försöka hämma spridningen av viruset Covid-19 kan prova Google Stadia Pro helt utan kostnad. Företaget har nu gått ut med att man kommer erbjuda Stadia Pro utan någon kostnad under de två kommande månaderna.

Anledningen till detta är enligt Google att ge människor en chans att fördriva tiden och hålla kontakten med människor den digitala vägen. Genom datorspel. Denna kostnadsfria period för tjänsten kommer att finnas tillgänglig i 14 länder, bland annat Sverige. Den som tar upp Googles erbjudande kommer att ha tillgång till nio speltitlar att avnjuta direkt. Dessa inkluderar bland annat Destiny 2, Grid och Thumper.

Användare som redan betalar för en prenumeration på just Stadia Pro får även ta del av gratisperioden. Under de kommande två månaderna kommer nuvarande Pro-prenumeranter inte att debiteras.

Anpassad upplösning för ökade bandbreddskrav

Likt andra plattformar som Netflix, Youtube och Amazon Prime Video arbetar Google på att lätta det globala bandbreddskravet. Utöver de system plattformen redan använder arbetar Google på en temporär extralösning. Denna går ut på att standardupplösningen sänks från 4K till 1 080p. Detta ska enligt Google inte göra något markant skillnad för de flesta som använder Stadia via en dator eller laptop. Det kommer dock vara fortsatt möjligt för användare att ändra standardupplösningen manuellt.

Den som vill ta del av Googles gratiserbjudande kan gå in på Stadias hemsida och registrera sig med en Gmail-adress. Stadia Pro kommer som tidigare nämnt vara tillgängligt utan kostnad under de två kommande månaderna. Den som håller kvar vid sin prenumeration efter det kommer att debiteras den nuvarande månadskostnaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid