I samband med att Google avtäckte sin tjänst för spelströmning kallad Stadia bekräftades det även att företaget satt upp in egen spelstudio. Denna var menad att förse strömningsplattformen med egenutvecklade spel. Ett mål Google nu har gett upp på.

Google kommer nu att stöpa om lite när det kommer till sin spelströmningstjänst Stadia. Mer specifikt handlar det om spelstudion Stadia Games and Entertainment (SG&E) som inte längre kommer att vara en grej.

SG&E avtäcktes i samband med att Stadia först visades upp. Spelstudion var som namnet antyder menad att förse plattformen med egenutvecklade spel vid sidan av det resterande utbudet. Dock har spelstudion nu mött vägens ände och Google väljer istället att fokusera på plattformen Stadia och inte någon form av spelutveckling.

Anledningen är helt enkelt att kostnaderna för att hålla spelstudion öppen ökade successivt och Google såg ingen mening i att fortsätta investera pengar. Fokus kommer att fortsätta på förbättrandet av spelströmningstjänsten men den tillhörande studion finns inte mer. Google nämner även hur de flesta som jobbade hos spelstudion fått nya positioner inom företaget. Dock har industriveteranen Jade Raymond lämnat företaget helt och hållet.

Således kommer Googles spelströmningstjänst snart vara en plattform för enbart tredjepartsspel. De titlar Google tidigare avtäckt som planeras lanseras inom en snart framtid kommer fortfarande att se dagens ljus. Efter det är det dock inga nya speltitlar från Google själva som kommer att dyka upp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid