Nvidias senaste drivrutin som går under namnet 397.31 WHQL sägs orsaka problem med system utrustade med GTX 1060 och kastar dessa in i en oändlig rad omstarter.

Den senaste drivrutinen från Nvidia lägger till ökat stöd för de nylanserade spelen BattleTech och Frostpunk. Även stöd för Nvidia RTX och Vulkan 1.1 nämnder bland informationen för drivrutinen.

Det verkar dock som att ägare av grafikkort i form av Geforce GTX 1060 har fått något extra i sin drivrutin. Enligt flera användare på Nvidias forum sägs drivrutinen 397.31 WHQL orsaka oändliga omstarter för system utrustade med ovannämnda grafikkortsmodell.

397.31 WHQL

Exakt vad som orsakar detta problem är i skrivande stund oklart. Drabbade användare uppmanas att ladda ner och installera den tidigare drivrutinen 391.35 tills Nvidia har löst detta problem.

I forumtråden rekommenderas det även att användare nyttjar programmet Display Driver Uninstall (DDU) för att avinstallera den problematiska drivrutinen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Krakkan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Krakkan
Gäst
Krakkan

397.31 fryste hela systemet för mig nån sekund då å då med 980Ti 🙁 Fick gå tillbaka till 391.35. Väldigt många som har stora problem med den här uppdateringen förutom dom med 1060 kort. Problem med att drivrutinen avinstallerar sig själv när datorn varit igång längre perioder mm. Väldigt många har problem med frysningar (som mig men oftast bara i spel), med crasher och BSOD’s. Skulle jag låtit datorn vart igång längre eller spelat längre perioder om jag stått ut med frysningarna är jag säker på att jag också skulle få BSOD. Jag förstår inte varför dom inte slutar erbjuda… Läs hela »