Nvidias Turing-baserade grafikkort utan prefixet RTX fortsätter gäcka kunder som väntar på ytterligare produktmodeller i mellansegmentet, däremot ska en rysk återförsäljare nu ha listat ytterligare specifikationer för kommande GTX 1660 Ti.

Nvidias senaste grafikkortsmodeller ur RTX-serien bär relativt saftiga prislappar tack vare sina unika funktioner. Däremot planerar Nvidia att lansera ytterligare modeller baserade på den senaste arkitekturen Turing utan dessa unika funktioner och med prefixet GTX.

Hittills är det två grafikkortsmodeller som har cirkulerat i rykten under de senaste månaderna. Dessa vid namn Geforce GTX 1660 och Geforce GTX 1660 Ti. Dessa blir då pionjärerna som tar Turing till mellansegmentet utan RTX-funktioner och förhoppningsvis med en pressad prislapp. I dagsläget har dock inga riktpriser eller exakta lanseringsdatum bekräftats, däremot har en rysk återförsäljare (Google web cache) nu listat ytterligare specifikationer för ena modellen.

Geforce GTX 1660 Ti

 Geforce GTX 1660 Ti
ArkitekturTuring
GrafikprocessorTU116
Tillverkningsprocess12 nm
CUDA-kärnor1 536
Klockfrekvens1 500 MHz
Turbofrekvens1 770 MHz
Texturenheter96
ROPs48
GrafikminneGDDR6
Minnesmängd6 GB
Minnesfrekvens12 Gbps
Minnesbuss192-bit
Minnesbandbredd288 GB/s
Strömförsörjning1x 8-pin PCIe

GTX 1660 Ti sägs husera grafikprocessorn TU116 baserad på arkitekturen Turing och 12 nanometers (nm) tillverkningsprocess. Grafikkortsmodellen spås även komma med 1 536 CUDA-kärnor, 96 texturenheter och 48 ROPs. Den ryska återförsäljaren listade modellens klockfrekvens som 1 500 MHz med en turbofrekvens på 1 770 MHz. Detta kan dock vara en fabriksöverklockning för den specifika modellen som listades, GTX 1660 Ti StormX från Palit.

Sett till videominnet listades sex gigabyte (GB) GDDR6-minne med en klockfrekvens på 12 gigabit per sekund (Gbps) på en 192-bit bred minnesbuss för en total minnesbandbredd på 288 GB/s.

Videoutgångarna listades som HDMI, Displayport och DVI-D. Dock angavs inga exakta antal för varje kontakt.

En nypa salt

Som vanligt med produkter och specifikationer som inte har bekräftats av tillverkaren är det rekommenderat att ta denna information med en nypa salt. Den ryska återförsäljaren har sedan publiceringen av ovannämnda specifikationer plockat ned produktsidan där de listades. Något som kan tyda på felaktig information, men även att det helt enkelt är information som ännu inte fick offentliggöras. Huruvida dessa specifikationer visar sig stämma för den kommande grafikkortsmodellen återstår helt enkelt att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid