Trots fortsatta försök att råda bot på den överbelastade processorproduktionen på 14 nm står Intel fortfarande kvar med kapacitetsproblem förklarar tillverkaren i ett öppet brev till sina partners.

Intel har dragits med kapacitetsproblem under en längre tid nu. Anledningen till detta hittas i företagets övergång från 14 nanometer (nm) till 10 nm tillverkningsteknik. Den nyare tillverkningstekniken förutspåddes vara igång för omkring fyra år sedan men har inte hittat sin väg till faktiska processorenheter ute på marknaden förrän denna halva av år 2019.

Problemen med att få 10 nm redo har inneburit att Intel tvingats förlita sig på 14 nm för sina konsumentprocessorer under en längre tid än man tidigare planerat. Då allt fler produkter som baseras på tillverkningstekniken läggs större press på fabrikerna att färdigställa de olika produkterna för att möta efterfrågan. Detta har dock visat sig vara en stor utmaning och Intel har inte kunnat möta efterfrågan på sina processorer och problemet ser inte ut att lösa sig riktigt ännu.

I ett öppet brev till företagets partners förklarar Michelle Johnston Holthaus att kapacitetsproblemen kvarstår och att man inte lyckats möta den ökade efterfrågan. Detta trots att Intel investerat stora mängder pengar i att öka produktionskapaciteten för produkter baserade på 14 nm.

Det öppna brevet förklarar hur Intel lyckades öka sin processorproduktion ”dubbelsiffrigt” under 2019 års andra halva. Detta har dock inte varit tillräckligt och marknadstillväxten ska ha ökat mer under 2019 än vad både Intel och tredjepartsaktörer hade förväntat sig.

Intels brev nämner inte när företaget förväntar sig ha löst problemen. Huruvida en lösning på kapacitetsproblemen eller en komplett övergång till en nyare tillverkningsprocess inträffar först är något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid