Kaby Lake, uppföljaren till Skylake i väntan på ny tillverkningsteknik, uppges nu lämna fabrik och levereras till datortillverkare världen över.

Innan det är dags för Intel att gå ner till sin nya tillverkningsteknik på 10 nanometer mellanlandar företaget på en tredje generation 14-nanometersprocessorer. Sjunde generationens Core-processorer, Kaby Lake, har varit på tapeten sedan Skylake lanserades förra året, och enligt uppgifter från Intels senaste kvartalsrapport håller de nya kretsarna nu på att lämna Intels fabriker.

I butik till hösten

Kaby Lake för varken med sig en ny arkitektur eller en ny tillverkningsteknik, utan är en optimering av existerande Skylake-kärnor. Intel utlovar bättre prestanda med de nya processorerna, men om det kommer bero på högre klockfrekvenser, fler instruktioner per klockcykel eller både och återstår att se. Fler tekniska detaljer om Kaby Lake bör tas upp i detalj under Intels kommande presskonferens på IDF nästa månad.

Värt att notera är att leveranserna som sker nu är till Intels samarbetspartners, det vill säga datortillverkare som bygger in processorerna i sina kommande system. Lösa processorer för konsumenter förväntas dröja ytterligare några veckor, med lansering under hösten.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
S0urcerr0RRråland Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rråland
Gäst

Garanterat inget att hetsa upp sig för, för oss gamers.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Hmm… Ska se om det dyker upp en tydligare förteckning kring dom exakta skillnaderna mellan denna och skylake. Tycker mig minnas sedan tidigare att man ska få stöd för intel xpoint ssder, och kanske ännu bättre grafikstöd för h265/hevc. Men något som är minst lika intressant är hur den integrerade grafikdelen utvecklats i 3dprestanda (om något i huvetaget), samt om det hänt något i huvetaget med cpu-delen (nya/utökade instruktioner, cachestorlek, IVR, osv). Har för mig iofs att IVR inte skulle dyka upp igen förns oregon-gänget gjort sitt. Dvs generationen efter cannonlake. Skylake påstås ju vara en reboot/omskrivning av hela x86… Läs hela »