En ny rapport hävdar att Intel stoppar tillverkningen av styrkretsen H310 efter bara en månad tack vare begränsad tillgång av kretsar baserade på 14 nanometer.

Intel lanserade under förra månaden en uppsättning nya styrkretsar ur 300-serien, bland annat H310, för företagets Coffee Lake-processorer. Sedan Coffee Lakes lansering har den endast varit styrkretsen Z370 som funnits tillgänglig. Denna fick då sällskap av styrkretsar i de lägre prissegmenten för att täcka fler marknadsområden.

Cirka en månad efter att dessa styrkretsar lanserades sägs nu Intel avbryta tillverkningen av styrkretsen H310, enligt en rapport från DigiTimes.

Detta innebär att systembyggare, privatpersoner som företag, istället får nyttja styrkretsen B360. Denna kommer med ett par extra funktioner, men bär även en högre prislapp.

För de nya styrkretsarnas Platform Controller Hub (PCH) gick Intel över från 22 nanometer (nm) tillverkningsteknik som används för Z370 till 14 nm.

H310

Produktionen av 14 nm produkter är begränsad. Intresset för dessa har ökat sedan Intel skjutit upp lanseringen av sina processorer baserade på 10 nm ytterligare en gång. Detta ska då ha resulterat i att Intel fått välja bort en styrkrets baserad på tillverkningstekniken för att möta efterfrågan på både styrkretsar och processorer.

Avbrottet sägs hålla i fram till juli 2018. DigiTimes nämner hur det har dykt upp spekulationer om att Intel ändrar H310 från 14 nm tillbaka till 22 nm. Detta tillsammans med det rapporterade avbrottet är dock i skrivande stund inte bekräftade av Intel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid