Låt dig inte luras av gamingtillverkarnas höga priser och dåliga produkter. Vi testar Razer Huntsman Elite, Corsair K70 MK.2 och Varmilo VA109M Rainbow RGB.

Den här artikeln är en del av Svenska Tangentbordsguiden 2.0, Sveriges djupaste test av tangentbord. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra tangentbordstester och andra relaterade artiklar.

Det har blivit dags för återbesök i vår testbänk för två välkända och omåttligt populära tillverkare, samt en tillverkare som redan har erhållit två rekommendationer i den Svenska Tangentbordsguiden. Razer och Corsair ställer två av sina senaste gamingtangentbord mot varandra, med en instickare från Varmilo. Tre tungviktare sett till pris och marknadsutbud, men är de värda slanten, eller är det mycket marknadsföring – lite verkstad? Vi kikar på det i dagens test!

I dagens test så får vi uppleva lite olika nyanser i produkterna från tillverkarna. Razer bjuder på en ”ny” tangentbordsbrytare, medan Corsair bygger vidare på en tidigare populär modell och fräschar upp den; Varmilo kliver in med en RGB-bräda. Samtliga brytare i dagens test är för oss nya i testbänken, det ska därför bli intressant att gräva lite djupare i hur vi upplever dem. Det rör sig om Razer Huntsman Elite, Corsair K70 MK.2 samt Varmilo VA109M Rainbow RGB. På papper läser vi ut att det är recept som inte kan gå fel ute hos inbitna konsumenter; vi lossar ankaret för att bekräfta eller dementera!

 Razer Huntsman EliteCorsair K70 MK.2Varmilo VA109M RGB
FormfaktorFullstortFullstortFullstort
BrytareRazer Opto-mechanicalCherry MX Silent Red RGBCherry MX Nature White RGB
BrytarlockABSABSPBT
Brytarlock-tjocklek0,6mm~1,2mm~1,5mm~
Brytarlock-profilOEMOEMCherry/SS2
Media-/makrotangenterJaJaJa
Inbyggt minneJa, hybridJaJa
Anti-GhostingJaJaJa
Key RolloverN-keyN-keyN-key
TangentbelysningRGBRGBRGB
Mått444mm x 140mm x 35mm438mm x 166mm x 39mm442mm x 137mm x 33mm
Vikt0,86kg1,25kg2kg~
Kabellängd2m~1,8m~1,5m~
Anslutning2x USB 2.02x USB 2.0USB 2.0
Lägst prisCirka 1750~

11
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
5 Thread replies
8 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Emir MulahalilovicKai KostamovaaraFredJoBBiJesper F Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gabriel Hökemyr
Medlem
Gabriel Hökemyr

Kan tillägga att det även finns bra keycaps i ABS plast t.ex de från gmk och signature plastics men det finns också dåliga caps i PBT plast

Khers
Gäst
Khers

Äntligen någon som inte lägger fingrar emellan och vågar skriva att gaming-tangentborden är dåliga eller rent av värdelösa – mycket bra!

Tor
Gäst
Tor

Håller helt och hållet med. Gaming tangentbord är ganska b tyvärr. Köpte ett Leopold på BF för 990kr och jäklar så mycket bättre det känns än allt gaming trams.

Jesper F
Gäst
Jesper F

Jag missade hela det mekaniska tangentbords explosionen när dom lanserades för många år sen.
Nu är det dags att köpa ett nytt tangentbord och jag kan knappt tro mina ögon när jag kollar på dessa priser, tangentbord utan rimliga och praktiska funktioner som enkla media knappar och handleds stöd med huttlösa priser.
Det är tråkigt att se vad det blivit.

JoBBi
Medlem
JoBBi

Så Varmilo-tangentbordet har tjocka PBT-tangenter och dyesubbade labels. OCH RGB-belysning? Varför ha belysning om inget ljus släpps igenom tangenten? Vad har jag missat?

Fred
Gäst
Fred

Varför skulle man vilja att bakgrundsbelysningen sken igenom tangenterna som på nåt sketet gamingtangentbord?

Nej men, det är olika syften. Du är ute efter ett tangentbord där tecknena lyser. Det här har bakgrundsbelysning, runtomkring tangenterna. Trashig genombelysta tangenter kommer Varmilo förhoppningsvis aldrig att göra.

Kai Kostamovaara
Gäst
Kai Kostamovaara

Jag håller med om att ”gaming” kringvara är ett marketing stunt rent generellt. Speciellt gaming hörlurar är lite av en pet peeve.
Men jag tycker kritiken till k70 var lite väl då det ändå är ett tangentbord som är över standarden var jag använt tidigare från ”gaming tangentbord”.
Och enligt erat poängsystem så var det inte stor skillnad alls mellan ”elitist” bordet och ”gaming” bordet men ni gick hårt in på kritiken.
Det är inte ett så dåligt tangentbord som ni får det att låta i eran skriftliga recension.