AMD:s VD Dr Lisa Su förväntar sig att den närmsta tiden kommer bli fortsatt svår men att den rådande kretsbristen kommer att börja lätta under nästa års andra halva.

De senaste åren har präglats av en extrem och långvarig kretsbrist som i sin tur har lett till en avsaknad av hårdvara på butikshyllorna och förstorade prislappar. I dagsläget finns det inte riktigt något definitivt slut på problemen i sikte men AMD:s VD hoppas att år 2022 kan stå för en vändning.

I och med Code Conference medverkade Dr Lisa Su i en intervju med CNBC där hon diskuterade läget idag. I intervjun påpekar hon hur industrin alltid gått igenom perioder där tillgång och efterfrågan inte står i linje med varandra. Däremot är det inte riktigt samma sak denna gång. Sedan många börjat arbeta hemifrån har efterfrågan på datorer, komponenter och kringutrustning ökat markant. Detta tillsammans med bland annat problem i leveranskedjorna ligger till grunden för den torka vi upplever nu.

Su förväntar sig att den närmsta tiden kommer att vara fortsatt ansträngd sett till kretstillgången. Däremot förväntar hon sig även att det kommer att börja vända från och med nästa års andra halva. Hon nämner hur det kan ta mellan 18 och 24 månader att bygga och få igång en ny kretsfabrik. Investeringar som ska ha gjorts för cirka ett år sedan så i mitten av 2022 förväntas dessa stå klara att underlätta tillgången på kretsar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid