Tidigare i år fick vi veta att Logitech ingått samarbete med Tencent för att utveckla en spelkonsol. Nu har den handhållna enheten som går under namnet Logitech G Cloud avtäckts officiellt.

Logitech och den kinesiska publicisten Tencent gick tidigare i år ut med att företaget skulle jobba tillsammans för att utveckla en handhållen spelkonsol. Vid Logitechs senaste Logiplay-event avtäcktes enheten som går under namnet G Cloud. Detta är den senaste i ledet av handhållna konsoler och denna siktar helt och hållet på att strömma spel från molnet istället för att driva spel med den integrerade hårdvaran.

Logitech G Cloud kommer med en sju tum stor full HD-skärm med touchfunktionalitet. Mer specifikt är det en IPS-skärm med en typisk ljusstyrka på 450 nits och en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Den interna hårdvaran är som tidigare nämnt ingenting ämnat för att driva tunga speltitlar. Det rör sig om en Snapdragon 720G vilket inte är någon värstingkrets i något läge. Hårdvaran resulterar däremot i en batteritid som enligt Logitech ska kunna nå tolv timmar.

 

Mjukvarumässigt kommer G Cloud med stöd för tjänster som Xbox Game Pass och Nvidias Geforce Now. G Cloud har dock endast Wifi så det blir ingen spelsession om du då skulle stå utan ett trådlöst nätverk med internetuppkoppling. Enheten kan också strömma spel från annan hårdvara genom Xbox Remote Play och Steam Link.

Sett till de fysiska kontrollerna är det ganska standard. Det rör sig om två analoga styrspakar, en uppsättning med fyra knappar över ena styrspaken och ett styrkors under den andra. G Cloud har även två axelknappar och två analoga trigger-knappar på baksidan.

Sett till pris och tillgänglighet kommer Logitech G Cloud att lanseras i USA och Kanada under oktober månad. Prislappen kommer då att ligga på 300 dollar men ordinarie pris är 350 dollar. Något som innebär att Logitech rör sig in på samma prisområde som den billigaste upplagan av Valves handhållna spelkonsol Steam Deck. I skrivande stund finns det däremot inget bekräftat lanseringsdatum eller prislapp för Sverige.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid