Microsoft visade under sitt senaste pressevent sin nya Surface Laptop. En bärbar premiumdator med världens tunnaste LCD-touchskärm.

Microsoft har nu visat upp sin nya bärbara dator Surface Laptop. Till skillnad från tidigare produkter ur Surface-familjen så är detta inte en 2-i-1-enhet utan en traditionell bärbar dator.

De nya datorerna kommer utrustade med en 13,5 tum stor skärm med ett bildförhållande på 3:2 och en upplösning på 2 256 x 1 504 pixlar. Skärmen ska enligt Microsoft vara den tunnaste LCD-panel som även har stöd för touchfunktioner som använts i en bärbar dator. Användaren kan med hjälp av så kallade Surface Pen även rita direkt på datorns skärm.

Den billigaste modellen kommer med en prislapp på 999 dollar, vilket i Sverige landar på 11 499 kronor. Denna modell kommer med en Intel Kaby Lake Core i5-processor, 4 gigabyte RAM minne och en SSD med 128 gigabyte lagringsutrymme.

Olika modeller och svenska priser

  • Surface Laptop – Intel Core i5, 4GB ram, 128GB SSD – 11 499 kronor
  • Surface Laptop – Intel Core i5, 8GB ram, 256GB SSD – 14 499 kronor
  • Surface Laptop – Intel Core i7, 8GB ram, 256GB SSD – 17 999 kronor
  • Surface Laptop – Intel Core i7, 16GB ram, 512GB SSD – 24 699 kronor

Datorernas inre paneler är klätt i ett textilmaterial likt de premiumtangentbord som finns att köpa till andra Surface-produkter. Surface Laptop kommer att finnas tillgänglig i färgerna blå, röd, platina samt grå. Med matchande Alcantara- på insidan. Noterbart är att textilen är behandlat för att vara resistent mot vatten och andra otyg du råkar spilla på din dator.

Surface Laptop ska ge 14,5 timmars batteritid

Microsoft säger att datorerna kommer att ha en batteritid på hela 14,5 timmar. Detta ska till stor del bero på användandet av Kaby Lake-processorer vilket får Microsoft att skicka pikar riktade mot Apple genom att påpeka att Microsofts senaste alster har mer kraft och längre batteritid än någon Macbook Pro som finns på marknaden idag.

Datorerna kommer att komma med Windows 10 S installerat. S-versionen av Windows 10 är designad för att endast installera program och appar som införskaffats via Windows Store. Dock kan man betala ytterligare cirka 500 svenska kronor för att uppgradera till den fullstora versionen av operativsystemet.

Microsoft Surface Laptop finns nu att förbeställa via Microsofts hemsida. Produkterna förväntas börja skeppas den 15 juni.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid