Att stödet för Windows 10 en dag skulle ta slut är nog något många vetat om. Trots att Microsoft tidigare sagt att detta skulle bli den sista stora anhalten för operativsystemet har det nu fått ett dödsdatum.

Microsoft har tidigare sagt att Windows 10 skulle bli den sista fristående versionen av Windows. Däremot har allt mer pekat mot att Microsoft har stora nyheter på väg. Först skulle en syskonversion kallad Windows 10X lanseras för flerskärmade smartphones och surfplattor. Denna version skrotades sedan och flera av funktionerna från denna kommer att hitta sin väg in i Windows 10 istället.

Sedan har rykten angående ett helt nytt operativsystem kallat Windows 11 börjat cirkulera. Detta operativsystem har ryktats avtäckas under sommaren och dess lansering tros kunna äga rum redan under hösten 2021.

Nu pekar ett nytt supportdokument från Microsoft själva att någonting stort kan vara på väg. Det uppdaterade supportdokumentet visar att det officiella stödet för Windows 10 kommer att avslutas den 14 oktober år 2025.

Microsoft kommer att hålla ett evenemang den 24 juni där man ska prata om nästa generations Windows. Detta ska enligt utvecklaren bli den största uppdateringen till plattformen på flera år. Huruvida det faktiskt kommer att röra sig om ett helt nytt operativsystem eller en ordentligt uppdaterad version av det nuvarande operativsystemet återstår dock att se. År 2025 markerar dock tioårsjubileet för den senaste upplagan av Windows. Att stödet i dagsläget är satt till att ta slut år 2025 fortsätter Microsofts 10-årsplan som man hållit för sina operativsystem tidigare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid