Att Microsoft skulle ta sin tjänst xCloud till PC och iOS är sedan tidigare bekräftat. Nu har vi dock fått ett faktiskt lanseringsfönster för de två plattformarna som får tillgång till tjänsten under våren nästa år.

Precis som Nvidia med Geforce Now och Google med Stadia kommer Microsoft kringgå Apples App Store-restriktioner för att ta sin tjänst xCloud till iOS. Detta genom att helt enkelt göra den tillgänglig via webbläsaren Safari.

Exakt när Microsofts tjänst för spelstreaming ska bli tillgänglig för iOS har dock varit oklart. Nu har företaget gått ut med ett lanseringsfönster i form av våren år 2021. I samma veva kommer molnspelande även bli tillgängligt för operativsystemet Windows 10.

För Windows kommer xCloud att inkluderas som en del av Xbox Game Pass Ultimate. Detta innebär en kostnad på 135 kronor per månad för tillgång till tjänstens spelbibliotek samt spelströmning på PC.

Apple ska ha erbjudit Microsoft att lansera xCloud via App Store. Detta skulle dock innebära att varje individuell speltitel skickades in för att utvärderas av Apple själva. Något Microsoft har sagt skulle bli en dålig upplevelse för konsumenter. Således har man valt att gå runt Apples onlinebutik helt och hållet genom att fokusera på webbläsarlösningen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid