För några veckor sedan testade vi gamingmusen Castor från Svenska Mionix, en månsidig gamingmus som tyvärr led av problem med scrollhjulet. Vi fick ett nytt exemplar från Mionix för en runda två i Svenska musguiden. Har den svenska tillverkaren lyckats förbättra Castor?

Castor är en mångsidig gamingmus som passar förvånandsvärt många olika handstorlekar, med utmärkt IR-LED-sensor och knappar med brytare av hög kvalitet. Dock så föll Castor på scrollhjulsupplevelsen. På det tidiga testexemplaret som vi mottog så blev scrollhjulet efter en tids användning ganska slappt och missade till och med vissa registreringar.

images/labswedish/artiklar/Kringutrustning/Svenska_Mus-guiden/middlethumbnails/mionix_castor_1.JPG images/labswedish/artiklar/Kringutrustning/Svenska_Mus-guiden/middlethumbnails/mionix_castor_4.jpg

Kort efter testet publicerades mottog vi ett nytt exemplar av Castor från Mionix. Ett exemplar som är av samma batch som de som finns i butikerna så vi satte givetvis även denna under hårdtest för att ta reda på huruvida scrollhjulet har förbättrats.

Efter några timmars spelande märker vi att det finns skillnader mellan exemplaren då den nya inte verkar lida av samma problem med att scrollhjulet nöts ut fort då den fortfarande håller ett konsekvent motstånd. Dock så känns scrollhjulet fortfarande aning löst och tveksamt mellan stegen och ger ifrån sig ett störande knorrljud när man scrollar bakåt. 

Det gör tyvärr att vårt helthetsintryck av Castor förblir oförändrat och på grund av detta så når Mionix senaste mus inte hela vägen fram till en utmärkelse i musguiden, vilket är synd då det annars i övrigt är en högkvalitativ och mångsidig gamingmus. 

Fler tester finns i Svenska Musguiden

Du kan hitta mer spännande tester av marknadens hetaste möss i svenska musguiden där vi jämför form, prestanda och pris mellan dagens alla intressanta modeller.

mus guiden

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
rump Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
rump
Gäst
rump

Tack för uppdateringen!