Inför AMD:s grafikkortsevent i slutet av månaden flödar ryktena kring de kommande Navi-baserade grafikenheterna friskt och menar nu att Navi 21 XT-grafikprocessorn kan nå upp till 2,4 GHz klockfrekvens.

Det är fortsatt sparsmakat med information kring AMD:s kommande ”Big Navi”-enheter. Tillverkaren ska hålla ett event fokuserat på just kommande grafikkort den 28 oktober. Fram till dess är det dock spekulationer, rykten och potentiella läckor som gäller.

Det senaste ryktet angående de kommande enheterna menar att grafikprocessorn vid namn Navi 21 XT ska kunna nå upp till 2,4 gigahertz (GHz) i klockfrekvens. Detta tillsammans med 16 gigabyte GDDR6-minne och ett TGP-värde på 255 watt.

Andra rykten angående denna kommande grafikkortsfamilj menar också att Navi 21 XT inte är den mest högpresterande enheten ur den kommande serien. En grafikprocessor vid namn Navi 21 XTX ska tydligen hålla den titeln och tros bli exklusiv för AMD:s egna grafikkortsmodeller med referensdesign.

En tredje grafikprocessor från samma grundkrets ryktas även komma i form av Navi 21 XL. Denna ska dock komma med en något nedskuren grafikprocessor och en klockfrekvens som sträcker sig upp till cirka 2,2 GHz.

I sedvanlig ordning rekommenderas en rejäl nypa salt tillsammans med obekräftad information. AMD:s kommande event ska som tidigare nämnt hållas den 28 oktober och förhoppningsvis får vi mer konkret information angående den kommande produktserien och dess medlemmar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid