Enligt ett nytt rykte ska Nintendo förbereda en ny version av sin spelkonsol Switch. Denna gång i ett mindre format med fokus på bärbar gaming.

Att Sony och Microsoft jobbar på utvecklingen av nästa generations spelkonsoler är sedan tidigare känt. Däremot har inte mycket sagts om vad Nintendo har planerat som en uppföljare till deras populära konsol Switch. Ett nytt rykte hävdar att istället för en helt ny konsol är det istället en mindre version av den nuvarande konsolen med större fokus på bärbar gaming som är på väg.

Ryktet kommer från japanska Nikkei som hävdar att Nintendo kommer att lansera denna nedbantade version av Switch under 2019. Exakt vad det innebär sett till hårdvaruspecifikationer eller dylikt framgår dock inte. En sådan konsol skulle dock kunna bli agera både ett halvsteg mellan dagens konsol och nästa generations konsol(er) samt spirituell uppföljare till Nintendos handhållna 3DS.

Nintendo är inga nybörjare när det kommer till att göra miniversioner av existerande spelkonsoler. Däremot har de som lanserats hittills varit baserade på de klassiska konsolerna Nintendo Entertainment System (NES) och Super Nintendo Entertainment System (SNES) och inte någon aktuell flaggskeppskonsol.

Hur kan Nintendo banta Switch?

Ars Technica spekulerar i att konsolens dockningsstation kan komma att slopas. Just på grund av det hävdade fokuset på bärbar gaming framför stationär samt att detta skulle kunna bidra till en generellt minskad prislapp jämfört med dagens konsol. Andra justeringar kan komma att bli en mindre skärm, något som kan leda till en mer energieffektiv och mer bärbar enhet. click here

Ryktet om en mer bärbar Switch-version styrks även av Nintendo Lifes Steve Bowling som menar att mjukvaruutvecklare redan känner till Nintendos planer. Dock påpekar han även att ingenting har bekräftats i dagsläget.

I dagsläget är det som tidigare nämnt ingenting angående en miniversion av Nintendo Switch som har bekräftats av Nintendo själva. Något som innebär att detta bör tas med en nypa salt. Det återstår helt enkelt att se vad Nintendo kan komma att avtäcka under de kommande månaderna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid