Länge har det ryktats om en slag Pro-modell av Nintendo Switch men det är inte vad tillverkaren har på lager. Istället har man nu avtäckt Nintendo Switch OLED med ökad lagringskapacitet och bättre ljud.

Det har under en längre tid cirkulerat rykten om en Nintendo ska lansera en Switch 2, Switch Pro, Switch Ultra, de ryktade namnen har varit många. Denna förväntades erbjuda en nyare systemkrets som skulle ligga till grund för ökad prestanda och upp till 4K-upplösning. Detta är dock långt ifrån vad Nintendo faktiskt har jobbat på under den senaste tiden.

Företaget har nu avtäckt Switch OLED som kommer med en något uppdaterad systemkrets men ingen helt ny krets i sig. Det potentiella prestandalyftet är således något som återstår att se hur märkbart det kan vara. Nytt är, som namnet på enheten antyder, att det nu rör sig om en OLED-bildskärm på sju tum som förhoppningsvis resulterar i bättre färgåtergivning, högre kontrast och dylikt. I stationärt läge är det 1 080p-upplösning som gäller och i handhållet läge erbjud 720p. Utöver detta är det dock inte mycket nytt.

Annons

Utöver skärmen som nu baseras på en annan teknik har konsolen fått ett inbyggt stöd som låter användare ställa konsolen upp i handhållet läge. Switch OLED ska även komma med förbättrade högtalare och den interna lagringskapaciteten har nu ökats till 64 gigabyte.

Bortsett från ovannämnda skillnader jämfört med originalkonsolen ser vi även hur Nintendo har inkluderat en RJ45-port inuti konsolens dockningsstation. Vi ser också hur Nintendo har lagt fokus på att förnya det estetiska med ett uppdaterat färgschemat för spelkonsolen och dockningsstationen.

Nintendo Switch OLED kommer att lanseras den 8 oktober med ett riktpris på 349 dollar eller runt 3 700 svenska kronor med moms.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid