Nvidia ser inte ut att vara färdigt med att lansera olika varianter av grafikkortsmodellen Geforce GTX 1060 och har nu listat en ny modell utrustad med sex gigabyte videominne i form av GDDR5X.

Många ser fram mot att skåda vad Nvidia planerar att ersätta sin grafikkortsmodell ur mellansegmentet GTX 1060 med. Dock verkar företaget inte vara helt redo att avtäcka någon ny grafikkortsmodell baserad på grafikarkitekturen Turing och Nvidia har nu istället listat en ny variant av GTX 1060 som utrustas med snabbare videominne än originalet.

Den nya varianten ska enligt Videocardz baseras runt en nedskalad version av grafikprocessorn GP104. Samma grafikprocessor som återfinns i andra modeller, till exempel Geforce GTX 1080. Utöver detta har Nvidias amerikanska hemsida även listat att den kommande varianten utrustas med snabbare videominne än de tidigare GTX 1060-modellerna. Detta i form av sex gigabyte (GB) GDDR5X-minne.

Det spekuleras att denna nya grafikkortsmodell kommer att bli exklusiv för den kinesiska marknaden. Detta är dock ingenting som har bekräftats. Även mer detaljer kring de exakta specifikationer denna kommande grafikkortsmodell kan komma att få saknas i skrivande stund.

Att Nvidia listat denna GDDR5X-modell av GTX 1060 just nu kan ses som att både Nvidia och AMD förbereder sig för ytterligare en batalj i mellansegmentet. AMD har ryktats förbereda en grafikkortsmodell vid namn Radeon RX 590 som dök upp i 3DMarks databas under förra veckan.

Några exakta prislappar eller lanseringsdatum för Nvidias eller AMD:s möjliga nya grafikkortsmodeller har i dagsläget inte bekräftats. Däremot har inte Nvidia uppdaterat något riktpris för GTX 1060 på sin hemsida. Något som kan peka på att GDDR5X-modellens referensdesign får samma prislapp på 299 dollar, cirka 3 000 svenska kronor, när det blir dags för lansering. Det vill säga, om det lanseras här i Sverige.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid