Under dagens Geforce-event är det inte bara hårdvara som finns bland nyheterna,  även tekniker som Reflex, Geforce Broadcast och en helt ny standard för bildskärmar riktade till e-sport står på menyn.

Innan det blev dags för hårdvarunyheter under dagens Geforce-event är det mjukvara och nya tekniker som står på schemat. Här ser vi till exempel Nvidia Reflex som ska reducera latensen i e-sportspel, Nvidia Broadcast som siktar på att hjälpa streamers samt ”Omniverse Machinima”.

Nvidia Reflex

Nvidia Reflex är en teknik som enligt Nvidia ska reducera latensen i tävlingsinriktade speltitlar. Här visar Nvidia upp siffror från speltitlarna Valorant, Destiny 2 samt Fortnite. Tillsammans med en Core i9-processor från Intel och en 60 Hz-skärm med en upplösning på 1 920 x 1 080 visar företaget upp hur sin nya teknik ska motverka så kallad ”input lag”.

På tal om Fortnite kommer denna speltitel även att uppdateras med stöd för Nvidias RTX-tekniker.

Geforce e-Sport Display

Härnäst avtäckte Nvidia en ny standard för bildskärmar. Denna kommer under namnet ”Geforce e-Sport Display” och som namnet antyder handlar det om en standard för just e-sportskärmar. Den nya standarden kommer med en krav på 360 Hertz uppdateringsfrekvens.

Nvidia Broadcast

Vi fick även en snabb genomgång av Nvidia Broadcast. Här ser vi tekniker som till exempel RTX Voice inkluderas. Denna teknik drar nytta av de kärnor som finns inuti grafikprocessorerna hos RTX-kort för att kunna sålla bort störande bakgrundsljud som plockas upp av mikrofoner.

Omniverse Machinima

Sist ut i mjukvaruuppsättningen har vi vad Nvidia kallar Omniverse Machinima. Detta är ett Nvidia verktyg som ska låta kreativa sinnen att skapa filmer med hjälp av tillgångar som modeller och texturer i olika speltitlar.

Med hjälp av RTX-kort och en webbkamera kan Omniverse Machinima låta användare spela in sig själva för att sedan använda de inspelare kroppsrörelserna för att skapa filmer inuti spel. Användare kan även spela in dialog och Omniverse Machinima kan sedan simulera ansiktsrörelser för att matcha det inspelade talet.

Det var som sagt inte bara hårdvarudivisionen som uppdaterade sitt utbud rejält under dagens event. Vi har även en rad nya mjukvaror och tekniker att se fram mot inom kort.

RTX 3090 och syskon avtäckta – Ampere för gaming

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid