Nvidia tros vara avsändare till det avancerade PR-kampanjpusslet ”Order of 10” inför tillkännagivandet av Geforce GTX 1080 och GTX 1070 senare i veckan.

Pusslet och troliga PR-kampanjen ”Order of 10” (#Orderof10) har under tisdagsnatten skapat rabalder på Twitter när flertalet internationella medier mottagit svarta väskor med mystiska metalltrianglar koder till en sajt kallad Orderof10.com.

Sex olika metalltrianglar har skickats ut till olika medier för att låsa upp den hexagon som fanns på webbplatsen. Väl upplåst gick det att lösa de sex individuella pusslen som skickats med varje väska och resultatet var sex kodord som användes för att låsa upp en kampanjsajt med en nedräkningstimer. Timern indikerar att något kommer att presenteras fredagen den 6:e maj – samma dag som Nvidia ryktats hålla sitt mediaevent för Geforce GTX 1000-serien.

Referenser till Fermi och Kepler

Vad som mer pekar på att Nvidia är inblandade i vad som bara kan tolkas som en avancerad marknadsföringskampanj är det faktum att det bland ledtrådarna hittas referenser till både Fermi och Kepler – två av Nvidias tidigare GPU-arkitekturer.

Medan Nvidia ännu inte bekräftat någon involvering i ”Order of 10” pekar det mesta mot att grafikkortstillverkaren slår på den stora trumman den 6:e maj. Det skulle kunna indikera att Nvidia faktiskt satsar på en publik presentation av sina nya grafikkort och att man satsar på en tidig papperslansering för att senare i maj komplettera med riktiga recensioner och tester på deras nya Pascal-grafikkort.

Grafikkorten som tros döpas till Geforce GTX 1080 respektive Geforce GTX 1070 väntas lanseras med prestandasiffror och priser i mitten eller slutet av maj samt finnas i butiker under juni månad.

Läs även: Nvidia Pascal – Allt om Nvidias nya Geforce-familj

Dags att gnugga hjärncellerna
Kan det vara något i Order of 10-pusslet vi missat?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid