Partnertillverkade RX Vega-modeller har fortfarande inte hittat ut på marknaden, men nu har tillverkaren XFX visat upp en av sina kommande grafikkort.

Väntan på partnertillverkade grafikkort baserade på AMD:s senaste RX Vega-modeller har varit lång. Nu har dock XFX visat några bilder på ett av sina kommande RX Vega-grafikkort.

Bilderna kommer denna gång från XFX själva som laddade upp bilderna i ett foruminlägg på Reddit. Bilderna visar ett grafikkort med en minst sagt speciell design på sin väl tilltagna kylaranordning.

XFX är således den första tillverkaren att visa upp ett RX Vega med en kylare utformad specifikt för AMD:s nya grafikkortsserie. Även om Asus visade upp RX Vega-modeller med företagets Strix-kylare för ett bra tag sedan. Bilder på vad som sägs vara RX Vega-kort från Gigabyte har också hittat sin väg ut på internet.

XFX RX Vega

På bilderna kan vi se att uppsättningen kylflänsar sträcker sig långt förbi kretskortets slut. Vi ser även två stycken fläktar av förhoppningsvis tillräcklig storlek och en uppsättning strömkontakter som placerats halvvägs längs med längden på kylaren.

Anledningen till att strömkontakterna placerats på ett så udda ställe är för att kretskortet som tidigare nämnt är mycket kortare än kylaren. Platsen som strömkontakterna sitter på här är faktiskt vart kretskortet tar slut.

Grafikkortet kommer även med en backplate som håller samma unika form som resten av kylaren och XFX-loggan på sidan av grafikkortet ser ut att kunna bara LED-belyst.

När det kommer till anslutningar för bildskärmar så har modellen standardutförandet för RX Vega-kort, alltså tre stycken DisplayPort och en HDMI-anslutning.

Det finns dock inga uppgifter kring om detta är ett RX Vega 56 eller RX Vega 64. Modellen drivs dock av en 8-pin och en 6-pin strömkontakt vilket gör att det lutar mer åt Vega 56-hållet. När en Reddit-användare ställde frågan om denna design kommer att användas på både Vega 56 och Vega 64 så blev svaret från XFX ”snart”. Vilket förhoppningsvis pekar mot att mer information inte är långt bort.

Något lanseringsdatum eller riktpris har vid skrivande stund inte heller nämnts i tråden på Reddit.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid