Efter höjda röster från användare har Sony nu valt att avbryta nedstängningen av de digitala butikerna för spelkonsolerna Playstation 3 och Playstation Vita.

I slutet av förra månaden bekräftade Sony att de digitala butikerna för tre av tillverkaren äldre spelkonsoler skulle stängas ned. Dessa inkluderade butikerna för de handhållna konsolerna Playstation Portable (PSP), Playstation Vita samt Playstation 3. Beslut som fick många att höjda sina röster av missnöje trots att spelkonsolerna börjar komma till åldern.

Nu har Sony bekräftat att man delvis backar från sitt beslut. Trots att den digitala butiken för PSP fortfarande kommer att stängas ned kommer de andra två konsolerna inte få samma behandling. I ett blogginlägg beskriver Sonys Jim Ryan hur företaget nu insett att beslutet att stänga ned butikerna för Vita och PS3 var fel.

När nedstängningen först bekräftades var den anledning Sony gav att man ville lägga mer fokus och resurser på de nyare konsolerna Playstation 4 och Playstation 5. Användares passion för de äldre konsolerna ha dock fått Sony att ändra sig och butikerna kommer att fortsätta hållas online.

Hur långvariga onlinebutikernas nya liv återstår att se. Klart står dock att spelkonsolerna fortfarande har tillräckligt många dedikerade användare för att ändra Sonys planer. Detsamma kan däremot inte sägas för Playstation Portables onlinebutik vars nedstängning fortfarande är schemalagd att inträffa 2 juli.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid