Att Playstation 5 kommer få en uppdaterad upplaga av Playstation VR är ingenting nytt men Sony har redan nu valt att visa upp hur de kommande handkontrollerna kommer att se ut.

Sony har sedan tidigare bekräftat att Playstation VR även kommer att komma till den senaste generationens spelkonsoler. Exakt när det kommer att inträffa är inte helt klart men lanseringen är fortfarande en bra bit bort. Trots detta har Sony nu avtäckt sina nya handkontroller för den kommande VR-plattformen till Playstation 5.

Med dessa handkontroller vill Sony implementera flera av de funktioner som hittas i de vanliga DualShock-kontrollerna till Playstation 5. Detta inkluderar funktioner som haptisk återkoppling och adaptiva analoga knappar på kontrollernas baksida. Det vill säga att användare känner av olika nivåer av motstånd beroende på vad för objekt som interageras med i ett spel till exempel.

Handkontrollerna ska även komma med fingerspårning. Det vill säga en liknande teknik som Valve har på sina Index-kontroller till exempel. Där handkontrollen känner av vilka av användarens fingrar som har kontrakt med handkontroller. Något som kan låta användare nyttja varje individuellt finger inuti spel istället för hela händerna.

Den nya designen skiljer sig riktigt rejält från de mer pinnliknande handkontrollerna den första upplagan av Playstation VR hade. Här ser vi att Sony valt att haka på de andra stora aktörerna med mer ergonomiska kontroller och ett mer sfärliknande utseende. De nya kontrollerna saknar också de LED-lampor den första generationen hade för att kunna spåra kontrollerna. Istället kommer Sonys nästa VR-headset att hålla koll på vart handkontrollerna är genom en slags spårningsring som går runt handkontrollernas nedre del.

Vi vet som tidigare nämnt inte när nästa generations Playstation VR kommer att landa på butikshyllorna. Däremot förväntas prototypenheter av dessa nya handkontroller landa hos utvecklare inom en snart framtid. Förhoppningsvis får vi se hur det faktiska headsetet ser ut och vad dess specifikationer är inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid