Partnertillverkade grafikkort baserade på AMD:s Vega-arkitektur verkar äntligen vara på väg och nu har Powercolors RX Vega 64 Red Devil prislistats i Storbritannien.

Vi har fortfarande inte fått se några partnertillverkade grafikkort baserade på Vega-arkitekturen på butikshyllorna. Hittills har det endast varit modeller med AMD:s referenskylare som olika tillverkade satt sina egna klistermärken på.

Nu har dock allt fler partnertillverkade modeller dykt upp på bild. Bland annat har vi sett modeller från Sapphire och XFX och nu har till och med RX Vega 64 Red Devil från Powercolor listats för förbokning hos en återförsäljare i Storbritannien.

Powercolor RX Vega 64 Red Devil

Overclockers.co.uk, återförsäljaren som har grafikkortet uppe för förbokning har även listat dess specifikationer.

Vi ser Vegas 4 096 streamprocessorer med GPU:n klockad till 1 417 megahertz (MHz) som basfrekvens med en turbofrekvens på 1 607 MHz. Detta är ett steg uppåt från AMD:s luftkylda referensmodell, men når inte riktigt den vattenkylda referensmodellen turbofrekvens som ligger på 1 677 MHz.

Grafikkortets minnesuppsättning består av 8 gigabyte (GB) HBM2-minne med en frekvens på 1,9 gigabit per sekund och en minnesbuss på 2 048 bit.

Grafikkortet drivs av dubbla 8-pin kontakter och har ett max TDP-värde på 295 Watt.

Sett till bildanslutningar så kommer modellen med två HDMI-utgångar samt två DisplayPort-utgångar.

Fläskig kylanordning

Likt den kylare som vi såg hos Sapphires modell så kommer RX Vega 64 Red Devil utrustad med en kylare som tar upp tre expansionsplatser. Overclockers produktsida verkar inte vara helt uppdaterad för denna specifika modell. Så några exakta dimensioner för det tre fläktarna på kylaren finns inte att tillgå vid skrivande stund.

På kylaren finns det även två DIP-switchar, en för att kontrollera LED-belysningen på kylaren och en för att byta vilket BIOS som används. Via BIOS-switchen kommer användare att kunna välja mellan tre olika BIOS-uppsättningar.

Overclockers har inte listat något exakt lanseringsdatum. Men det ryktas att dessa partnertillverkade Vega-modeller kommer att hamna på butikshyllorna från och med början av december månad.

Priset som Overclockers har för RX Vega 64 Red Devil ligger på 590 pund, vilket översätts till cirka 6 600 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

6
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
driving directionNIls kThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nils k
Gäst
Nils k

Blir deprimerade så fort jag tänker på dagens grafikkortmarknad. nVidia kan mjölka bäst de vill då AMD har problem att få ut konkurrenskraftiga kort. Riktig trist för konsument. 1070 ti va ju senaste spottloskan i ansiktet för kunderna. Att dom kan tvinga tillverkarna att inte sälja fabriksöverklockade. Varför utveckla nytt när man kan fortsätta på samma spår =(

Thomaseron
Medlem

AMD har haft riktigt konkurrenskraftiga kort, till och med bättre kort än konkurrenten. Ändå köpte folk Nvidias kort för att de var ”bäst”. Men som läget är idag är det tråkigt. Jag hoppas Navi kan få fart på AMDs grafikkortförsäljning igen.

NIls k
Gäst
NIls k

Vilka AMD syftar du då på?
Senaste tiden har dom primärt varit bra på mellanklass.

Medlem
Marviken

När då? AMD har inte släppt ett vettigt kort i det övre segmentet på 4år. Inte ens då var AMD det bästa alternativet förutom i pris.

Medlem

ÄÄÄÄÄNNTLIGEEEEEEENNNN!!!

Ljuset i tunneln närmar sig – och är förhoppningsvis inte ett annalkande tåg. 😉

driving directions
Medlem

Your development is not easy. I do not know how long it takes to get a blog so perfect. Thanks a lot.