AMD har nyligen lanserat sin senaste generation grafikkort men partnertillverkade modeller lyser med sin frånvaro. Nu har partnertillverkaren Powercolor bekräftat vart dess egenutvecklade modeller kommer att börja sett till prissättning.

AMD lanserade sin senaste generations grafikkort den 7 juli. Lanseringen skedde i form av grafikkortsenheter med referenskylare utrustade med en ensam radialfläkt och en bit värmeledande material från själva grafikprocessorn. Många väntar dock på varianter från AMD:s partnertillverkare med mer tilltagna kylarlösningar.

Sådana enheter förväntas lanseras lanseras mellan mitten av augusti och under september månad. Hittills är det endast partnertillverkaren Asrock som gett ett någorlunda lanseringsfönster angående sina enheter. Nu har dock Powercolor gett en indikation på vad för prislappar partnertillverkade kort kan väntas bära.

Powercolor ger inget lanseringsfönster förutom ”inom kort”. Däremot ger partnertillverkaren en bekräftelse på vilket riktpris dess grafikkortsmodeller kommer att starta på. 399 dollar kommer att vara Powercolors billigaste variant vilket är samma pris som AMD satte på sin referensmodell för RX 5700 XT.

Huruvida detta riktpris gäller en modell med en av AMD:s referenskylare som fått ett par klistermärken utbytta eller om det handlar om en specialutvecklad kylarlösning framgår inte. Däremot står det klart att åtminstone en av AMD:s partnertillverkare har en specifik prisklass för RX 5700 XT i åtanke. Hur pass denna prisklass kommer att kunna särskilja sig från de kort AMD redan lanserat är däremot något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid