Microsoft avtäckte under förra året sin tjänst för spelstreaming kallad ”Project xCloud” och nu har utvecklaren även visat en kort demonstration av tjänsten i användning med hjälp av en smartphone.

Under de senaste åren har allt fler aktörer börjat få upp ögonen för streaming av spel. Tanken är bland annat att spelare ska kunna ta sig tiden att avnjuta speltitlar även om en PC eller spelkonsol inte finns nära till hands. Microsofts vision bär namnet Project xCloud och avtäcktes i oktober 2018. Microsoft har även ryktats lansera sin onlinetjänst Xbox Live för Android, iOS och Nintendo Switch som en kompanjon till sin streamingtjänst.

Microsoft har nu delat med sig en av kort demonstration av Project xCloud. Enligt företaget har stor fokus lagts på den kommande plattformens utveckling och allmänna tester kommer att hållas senare under året. Dessa testsessioner är dock inte helt redo ännu och därför har Microsoft delat med sig av den cirka fem minuter långa videon som visar hur långt företaget kommit i utvecklingen.

Cirka tre och en halv minut in i ovanstående videoklipp får vi se en smartphone med Project xCloud plockas fram och under en kort tid testas. Exakt hur långt Microsofts spelstreaming har kommit är svårt att avgöra från en enkel video. Däremot ser kontrollerna inte ut att lida av allt för hög fördröjning.

Microsofts vision för sin streamingtjänst är att leverera ”gaming i äkta konsolkvalitet” på smartphones och andra uppkopplade enheter. I dagsläget finns det inga specifika uppgifter om när Microsoft planerar att sjösätta Project xCloud i full skala. Däremot kommer tester öppna för personer utanför Microsoft som tidigare nämnt att hållas senare i år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid