”Prototyp” av Iphone 7 Plus på video – Bekräftar slopad hörlurskontakt

Med Iphone 7 kan du tvingas ge upp dina klassiska hörlurar

5

Ryktet har cirkulerat länge att Apple ska slopa den klassiska hörlursutgången och ska vi tro den Iphone 7 Plus-prototyp som nu visas är det Lightningporten som tar över.

Apple väntas lansera en ny generation av Iphones i september månad och namnet på storebror kan bli Iphone 7 Plus. Från att tidigare varit väldigt duktiga på att hålla produktinformation inom företaget har Apples nya produkter på senare år blivit avslöjade i ett ganska tidigt stadie. Nu har detta tagits till sin spets när den kinesiska hörlurstillverkaren Besound säger sig vara så säkra på telefonens design att de tillverkat en fullfjädrad prototyp av Iphone 7 Plus.

Prototypen skickades till Youtube-kanalen Unbox Therapy som nu tagit en närmare titt på prototypen som på ytan är förhållandevis lik dagens Iphone 6S Plus. Det finns dock flera skillnader, bland annat dubbla kameralinser, en marginellt tunnare profil och en snyggare implementering av telefonens antenner.

Lightningkontakt istället för 3,5mm

Den stora skillnaden hittar vi dock på kortsidan av telefonen, eller rättare sagt avsaknaden av vissa detaljer. Det finns nämligen ingen 3,5 millimeters hörlursutgång, vilket verkar bekräfta de tidigare rykten om att Apple slopar den klassiska hörlursutgången på sin nya generations Iphones. Istället sägs man komplettera sina nya Iphone-modeller med hörlurar som använder sig av telefonens Lightningport eller helt enkelt är trådlösa. Det har redan lanserats flertalet olika hörlurar med Apples lightningkontakt istället för en traditionell 3,5 millimetersanslutning och Besound är en av de tillverkare som satsar hårt på lightninghörlurar.

iphone-7no-headphone-jackApple har i vanlig ordning inte avslöjat eller bekräftat några uppgifter kring kommande Iphone-modeller men väntas lansera den nya Iphone-familjen i september månad.

Lightning eller 3,5mm
Tycker du det är smart att slopa 3,5mm-kontakten i förmån för endast en lightningkontakt?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulMagnusMartinInge-Kent Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Inge-Kent
Gäst
Inge-Kent

Har man ett IQ över 150 som jag så förstår man att detta är i samma linje precis som när man introducerade deras lightning kontakt.. så svaret är nej. INTE BRA!!!!!!!! Man tvingar tillverkare att ha 2 separata produktionslinjer eller helt enkelt skapa en produkt för antigen apple eller övriga tillverkare…. Alla andra tillverkare rör sig mot ett gemensamt el-uttag för att spara på naturens resurser… Apple tillverkar en egen kontakt.. varför? Jo för att dra in lite extra dollar till firman….. Det är så mycket skönare när man drar hem till festen hos sin universitetspolare och alla kan ladda… Läs hela »

Martin
Gäst
Martin

Man ska alltså inte kunna ladda telefonen samtidigt som man lyssnar på musik med hörlurar med sladd.

Magnus
Medlem
Magnus

Helt fel väg att gå. Skall man slita på lightningporten fram och tillbaks + laddning. Håller den för det. En väldigt liten adapter måste de isåfall skicka med. så att man kan ha en 3.5 utan en stor dongle som man måste köpa till. Tänker på de donglarna som finns nu att köpa. Ethernet, HDMI de är bra klumpiga. Verkar som de gett upp D-shape headphone jack som det ryktades om innan. http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2015/09/23/apple-cuts-headphone-jack/#30d8c5963931 Allt för denna jakten på att göra telefonerna supertunna. Det börjar bli löjligt nu. Bättre med lite mer batteritid än supertunna telefoner i dåligt aluminium som böjer… Läs hela »

Medlem
Marviken

Samma fula sorgekanter med en ännu fulare kamerabula och en trasig lightningkontakt efter en vecka.
Inte jätteimponerad, när 6s plus jämfördes med Note 7an såg 6s plus ut som någon billig skittelefon från kina, med sina extremt fula sorgekanter.
Dags att de på Apple lyfter sig en nivå, i princip vilken kinestelefon som helst är snyggare idag.
Onplus springer åttor runt Iphones ”SE” med sin X-modell när det kommer till desgin, pinsamt.

Morkul
Medlem
Morkul

Trots att jag har några veckors semester kvar så var jag tvungen att närvara på ett möta på jobbet idag och vana troget så diskuterades det flitigt Iphone vs Android i fikarummet. Men även de extremt inbitna Iphone fanatikerna hade svårt att förklara varför man skulle ta bort 3,5mm pluggen. Jag tycker det säger en hel del om hur pass fel detta beslut är från apples sina.